מקרונה בלחדרה
ארוחה בסיר אחד - מרק מקרונה בלחדרה עם אטריות, ירקות, רוטב עגבניות, תבלינים וחריף
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- שימו לב - המקרונים לא אמורים להיות כמו פסטה ברוטב, אלה כמו מרק סמיך עם מקרונים וירקות. על כן אם אתם רואים שלפני סיום הבישול חסרה כמות של מים לרוטב אתם יכולים להוסיף.
- מצרכים ל-4 מנות:
- 1/3 פרחי כרובית חתוכות קטן (יש להשרות את הכרובית במים וחומץ כדי לוודא שאין בה תולעים)
- כ-200 גרם קוביות דלעת (ניתן להחליף בגזר)
- יחידה של לפת בינונית
- 2 עגבניות חתוכות לקוביות
- 1 פלפל חריף חתוך לטבעות דקות
- מעט שמיר קצוץ (אני אוהבת להוסיף)
- חבילת מקרוני
- כף שום כתוש
- בצל גדול
- לרוטב:
- קופסא קטנה של עגבניות מרוסקות
- 2 כפות רסק עגבניות 28%
- פפריקה מתוקה
- מלח לפי הטעם
- 3 כפות שמן זית איכותי
אופן ההכנה
- 1.בסיר מאדים את שמן הזית ומניחים עליו את כל הירקות, שום ובצל החתוכים שהכנו מראש.
- 2. מטגנים קלות כ-3 דקות.
- 3. מוסיפים את התבלינים ואת שני סוגי העגבניות.
- 4. מכסים במים את הירקות ומוסיפים עוד כוס אחת.
- 5. מבשלים את הירקות כרבע שעה. אם אתם אוהבים ירקות רכים יותר אפשר להמשיך ולבשל.
- 6.לאחר כרבע שעה מוסיפים את חבילת המקרונים ומערבבים.
- 7. מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי המקרונים ועוד 2 כוסות מים מעל.
- 8. מבשלים על לריכוך המקרונים.
- 9. לפני ההגשה סוחטים קצת מיץ לימון טרי מעל הצלחת ניתן להגיש עם לימון בצד וזילוף של שמן זית. ההכנה חייבת להיות סמוך לזמן ההגשה.