וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מקרונה בלחדרה

ארוחה בסיר אחד - מרק מקרונה בלחדרה עם אטריות, ירקות, רוטב עגבניות, תבלינים וחריף

מתכון מאת: אילונה חכמון-שאוליאן, מערכת וואלה

מקרונה בלחדרה. אילונה שאוליאן-חכמון,
מקרונה בלחדרה/אילונה שאוליאן-חכמון

מצרכים למתכון

  • שימו לב - המקרונים לא אמורים להיות כמו פסטה ברוטב, אלה כמו מרק סמיך עם מקרונים וירקות. על כן אם אתם רואים שלפני סיום הבישול חסרה כמות של מים לרוטב אתם יכולים להוסיף.
  • מצרכים ל-4 מנות:
  • 1/3 פרחי כרובית חתוכות קטן (יש להשרות את הכרובית במים וחומץ כדי לוודא שאין בה תולעים)
  • כ-200 גרם קוביות דלעת (ניתן להחליף בגזר)
  • יחידה של לפת בינונית
  • 2 עגבניות חתוכות לקוביות
  • 1 פלפל חריף – חתוך לטבעות דקות
  • מעט שמיר קצוץ (אני אוהבת להוסיף)
  • חבילת מקרוני
  • כף שום כתוש
  • בצל גדול
  • לרוטב:
  • קופסא קטנה של עגבניות מרוסקות
  • 2 כפות רסק עגבניות 28%
  • פפריקה מתוקה
  • מלח לפי הטעם
  • 3 כפות שמן זית איכותי

אופן ההכנה

  • 1.בסיר מאדים את שמן הזית ומניחים עליו את כל הירקות, שום ובצל החתוכים שהכנו מראש.
  • 2. מטגנים קלות כ-3 דקות.
  • 3. מוסיפים את התבלינים ואת שני סוגי העגבניות.
  • 4. מכסים במים את הירקות ומוסיפים עוד כוס אחת.
  • 5. מבשלים את הירקות כרבע שעה. אם אתם אוהבים ירקות רכים יותר אפשר להמשיך ולבשל.
  • 6.לאחר כרבע שעה מוסיפים את חבילת המקרונים ומערבבים.
  • 7. מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי המקרונים ועוד 2 כוסות מים מעל.
  • 8. מבשלים על לריכוך המקרונים.
  • 9. לפני ההגשה – סוחטים קצת מיץ לימון טרי מעל הצלחת – ניתן להגיש עם לימון בצד וזילוף של שמן זית. ההכנה חייבת להיות סמוך לזמן ההגשה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully