וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

גבעולי אספרגוס עטופים בסינטה עם אגסים

מתכון של מסעדת בלזק מאשדוד

מתכון מאת: נתי שפריר, מערכת וואלה

צילום: עידו שחם עריכה: אמיר קוטיגרו

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 12 גבעולי אספרגוס
  • 600 גרם סינטה מיושנת (אפשר להשתמש גם בנתח שייטל
  • 1/3 כוס יין אדום
  • כף סוכר
  • כף חמאה
  • כף בצל ירוק
  • מלח
  • פלפל
  • 2 כפות שמן זית לטיגון
  • לאגסים:
  • 10 אגסים מקולפים וחצויים
  • כוס יין לבן
  • ½ כוס סוכר

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-200 מעלות. מבשלים את האגסים עם היין הלבן והסוכר למשך כ-10 דקות ומניחים בצד.
  • 2. חותכים את הסינטה ל-12 רצועות של 50 גרם כל אחת ומשטחים לעובי דק (3-2 מ"מ).
  • 3. מגלגלים את האספרגוס בנתח הסינטה.
  • 4. מחממים את שמן הזית במחבת על אש בינונית, מניחים את הגבעולים ומוסיפים מלח ופלפל.
  • 5. מוסיפים את האגסים ומפזרים את הסוכר.
  • 6. מוסיפים יין אדום ומביאים לרתיחה, עד שהרוטב מתקרמל. מוסיפים כף חמאה.
  • 7. מכניסים לתנור שחיממנו ל-5 דקות. מוציאים את המחבת מהתנור, מחזירים לאש, מוסיפים בצל ירוק וממשיכים לצמצם את הרוטב 2 דקות נוספות. מגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully