וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בלינצ'ס במילוי קציפת תותים טריים

מתכון של מסעדת הבלינצ'ס ההונגרי

מתכון מאת: הבלינצ'ס ההונגרי, מערכת וואלה

צילום:עידו שחם, עריכה: אמיר קוטיגרו

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • לבלילת הבלינצ'ס:
  • 5 ביצים
  • כוס וחצי קמח
  • 3/4 כוס חלב
  • כפית סוכר
  • קורט מלח
  • לקציפת התותים:
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 4 כפות תמצית תות (להשיג בסופר ובחנויות קונדיטוריה)
  • כף אבקת סוכר
  • 200 גרם תותים טריים
  • לרוטב תות:
  • 200 גרם תותים טריים
  • כף אבקת סוכר
  • מיץ מתפוז שלם
  • מיץ מחצי לימון
  • לקצפת:
  • מיכל שמנת להקצפה
  • 1/2 1 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה

  • 1.מערבבים את חומרי הבלינצ'ס עד שמתקבלת עיסה אחידה.
  • 2. מחממים מחבת עם שמן (אפשר להשתמש בספריי שמן), לוקחים חצי מצקת מהבלילה ומניחים במחבת.
  • 3. בתנועה סיבובית משטיחים את הבלילה במחבת לעובי של כחצי ס"מ. ומשחימים קלות משני הצדדים. מניחים בצד.
  • 4. לקציפה: במיקסר מקציפים את השמנת המתוקה, מוסיפים תמצית תותים ואבקת סוכר. ממשיכים בהקצפה ומוסיפים את התותים עד לקבלת מרקם אוורירי.
  • 5. לרוטב התות: מעבירים לבלנדר את כל החומרים ומערבלים.
  • 6. את התערובת מעבירים לסיר על אש קטנה ומביאים לרתיחה.
  • 7. לאחר שהרוטב רתח מעבירים למקרר לכשעה.
  • 8. מקציפים שמנת וסוכר עד ליצירת קצפת.
  • 9. פורסים את עלה הבלינצ'ס, מניחים בתוכו קציפת תותים, מוסיפים מעט קצפת רגילה, פרוסות תותים טריים ומגלגלים. מעטרים בקצפת וברוטב התות ומגישים.
  • בצק עוגית של בן אנד ג'ריס

  • ספינג' של יונית צוקרמן

  • עוגת שוקולית חלומית

  • עוגת סטיקי באן

  • בלינצ'ס של סבתא

  • טורט פלודני פורימי

  • עוגת שוקולית בתוך תפוז

  • מופלטה קלה להכנה

  • פאי לימון קלאסי

  • פינוק קטן ליד הקפה: עוגיות שקדים זהובות

  • בבקה שוקולד

  • מופלטה מרוקאית

  • רולדה תותים וקצפת

  • עוגת שוקולד ושמן זית

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully