פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      וופל בלגי עם קרם שקדים ואגסים

      מתכון לקינוח חורפי מענג

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מנות חורף עומר זרניצקי (אפיק גבאי)
      מנות חורף עומר זרניצקי (אפיק גבאי)

      מצרכים

      • ל-10-8 מנות:
      • לוופל:
      • 2 כוסות קמח לבן
      • 1 כוס חלב
      • 1 מיכל של שמנת מתוקה 15%
      • 3 ביצים
      • 1 כף סוכר
      • 1 כפית מלח
      • 1 כפית אבקת אפייה
      • 100 גרם חמאה מומסת
      • לאגסים בקינמון :
      • 2 אגסים
      • 1/2 ליטר מים
      • 1 כוס סוכר
      • מקל קינמון
      • 1/2 מקל וניל
      • קליפת לימון מגוררת
      • קרם שקדים:
      • 1 מיכל שמנת
      • 2 כפות גרם סוכר
      • 1/4מיכל שמנת 38%
      • 1 כף קורנפלור
      • 1/4 כפית תמצית שקדים
      • 1/2 כפית תמצית ווניל
      • 25 גרם חמאה

      אופן ההכנה

      • 1.מקלפים את האגסים ומכניסים לכלי עם מעט מים ולימון (כדי למנוע השחרה), חוצים לחצי ומוציאים את הליבה.
      • 2.מבשלים את האגסים בסיר עם הסוכר, מים, קליפת הלימון, מקל הקינמון וחצי מקל הווניל, מבשלים עד רתיחה ומורידים מהאש.
      • 3.לקרם השקדים: מערבבים רבע מיכל שמנת וקורנפלור.
      • 4.מרתיחים מיכל שמנת ,סוכר, תמצית ווניל ותמצית שקדים.
      • 5.לאחר הרתיחה מוסיפים את תערובת הקורנפלור ומבשלים תוך כדי ערבוב מהיר עד רתיחה חוזרת. ממשיכים לבשל לפחות 2 דקות כשהתערובת רותחת עד להסמכת הקרם.
      • 6.מורידים מהאש מוסיפים את החמאה מערבבים היטב ומקררים.
      • 7.הכנת הוופל: מערבבים קודם את הנוזלים יחד. מנפים את הקמח ומוסיפים את היבשים לקערת הנוזלים ומערבבים היטב עד קבלת מסה אחידה. מסננים את המסה.
      • 8.חותכים את חצאי האגסים לשמיניות. מחממים את הטוסטר.
      • 9. משמנים היטב את הטוסטר ויוצקים 2 כפות של המסה וסוגרים את הטוסטר עד שהוופל מוכן. מוציאים.
      • 10. על הוופל מורחים שכבה נדיבה של קרם השקדים ומסדרים מעל את האגסים. ניתן להוסיף קצפת או גלידה ווניל או קינמון.

      מתכונים נוספים

      מחשבוני המרה:

      נפחים
      משקלים
      טמפרטורה
      המרות פופולריות