- 1.מקלפים את האגסים ומכניסים לכלי עם מעט מים ולימון (כדי למנוע השחרה), חוצים לחצי ומוציאים את הליבה.
-
- 2.מבשלים את האגסים בסיר עם הסוכר, מים, קליפת הלימון, מקל הקינמון וחצי מקל הווניל, מבשלים עד רתיחה ומורידים מהאש.
-
- 3.לקרם השקדים: מערבבים רבע מיכל שמנת וקורנפלור.
-
- 4.מרתיחים מיכל שמנת ,סוכר, תמצית ווניל ותמצית שקדים.
-
- 5.לאחר הרתיחה מוסיפים את תערובת הקורנפלור ומבשלים תוך כדי ערבוב מהיר עד רתיחה חוזרת. ממשיכים לבשל לפחות 2 דקות כשהתערובת רותחת עד להסמכת הקרם.
-
- 6.מורידים מהאש מוסיפים את החמאה מערבבים היטב ומקררים.
-
- 7.הכנת הוופל: מערבבים קודם את הנוזלים יחד. מנפים את הקמח ומוסיפים את היבשים לקערת הנוזלים ומערבבים היטב עד קבלת מסה אחידה. מסננים את המסה.
-
- 8.חותכים את חצאי האגסים לשמיניות. מחממים את הטוסטר.
-
- 9. משמנים היטב את הטוסטר ויוצקים 2 כפות של המסה וסוגרים את הטוסטר עד שהוופל מוכן. מוציאים.
-
- 10. על הוופל מורחים שכבה נדיבה של קרם השקדים ומסדרים מעל את האגסים. ניתן להוסיף קצפת או גלידה ווניל או קינמון.