וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

וופל בלגי עם קרם שקדים ואגסים

מתכון לקינוח חורפי מענג

מתכון מאת: עומר זרניצקי, מערכת וואלה

מנות חורף עומר זרניצקי. אפיק גבאי
מנות חורף עומר זרניצקי

מצרכים למתכון

  • ל-10-8 מנות:
  • לוופל:
  • 2 כוסות קמח לבן
  • 1 כוס חלב
  • 1 מיכל של שמנת מתוקה 15%
  • 3 ביצים
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • לאגסים בקינמון :
  • 2 אגסים
  • 1/2 ליטר מים
  • 1 כוס סוכר
  • מקל קינמון
  • 1/2 מקל וניל
  • קליפת לימון מגוררת
  • קרם שקדים:
  • 1 מיכל שמנת
  • 2 כפות גרם סוכר
  • 1/4מיכל שמנת 38%
  • 1 כף קורנפלור
  • 1/4 כפית תמצית שקדים
  • 1/2 כפית תמצית ווניל
  • 25 גרם חמאה

אופן ההכנה

  • 1.מקלפים את האגסים ומכניסים לכלי עם מעט מים ולימון (כדי למנוע השחרה), חוצים לחצי ומוציאים את הליבה.
  • 2.מבשלים את האגסים בסיר עם הסוכר, מים, קליפת הלימון, מקל הקינמון וחצי מקל הווניל, מבשלים עד רתיחה ומורידים מהאש.
  • 3.לקרם השקדים: מערבבים רבע מיכל שמנת וקורנפלור.
  • 4.מרתיחים מיכל שמנת ,סוכר, תמצית ווניל ותמצית שקדים.
  • 5.לאחר הרתיחה מוסיפים את תערובת הקורנפלור ומבשלים תוך כדי ערבוב מהיר עד רתיחה חוזרת. ממשיכים לבשל לפחות 2 דקות כשהתערובת רותחת עד להסמכת הקרם.
  • 6.מורידים מהאש מוסיפים את החמאה מערבבים היטב ומקררים.
  • 7.הכנת הוופל: מערבבים קודם את הנוזלים יחד. מנפים את הקמח ומוסיפים את היבשים לקערת הנוזלים ומערבבים היטב עד קבלת מסה אחידה. מסננים את המסה.
  • 8.חותכים את חצאי האגסים לשמיניות. מחממים את הטוסטר.
  • 9. משמנים היטב את הטוסטר ויוצקים 2 כפות של המסה וסוגרים את הטוסטר עד שהוופל מוכן. מוציאים.
  • 10. על הוופל מורחים שכבה נדיבה של קרם השקדים ומסדרים מעל את האגסים. ניתן להוסיף קצפת או גלידה ווניל או קינמון.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully