פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      וופל בלגי עם קרם שקדים ואגסים

      מתכון לקינוח חורפי מענג

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מנות חורף עומר זרניצקי (אפיק גבאי)
      מנות חורף עומר זרניצקי (אפיק גבאי)

      מצרכים

      • ל-10-8 מנות:
      • לוופל:
      • 2 כוסות קמח לבן
      • 1 כוס חלב
      • 1 מיכל של שמנת מתוקה 15%
      • 3 ביצים
      • 1 כף סוכר
      • 1 כפית מלח
      • 1 כפית אבקת אפייה
      • 100 גרם חמאה מומסת
      • לאגסים בקינמון :
      • 2 אגסים
      • 1/2 ליטר מים
      • 1 כוס סוכר
      • מקל קינמון
      • 1/2 מקל וניל
      • קליפת לימון מגוררת
      • קרם שקדים:
      • 1 מיכל שמנת
      • 2 כפות גרם סוכר
      • 1/4מיכל שמנת 38%
      • 1 כף קורנפלור
      • 1/4 כפית תמצית שקדים
      • 1/2 כפית תמצית ווניל
      • 25 גרם חמאה

      אופן ההכנה

      • 1.מקלפים את האגסים ומכניסים לכלי עם מעט מים ולימון (כדי למנוע השחרה), חוצים לחצי ומוציאים את הליבה.
      • 2.מבשלים את האגסים בסיר עם הסוכר, מים, קליפת הלימון, מקל הקינמון וחצי מקל הווניל, מבשלים עד רתיחה ומורידים מהאש.
      • 3.לקרם השקדים: מערבבים רבע מיכל שמנת וקורנפלור.
      • 4.מרתיחים מיכל שמנת ,סוכר, תמצית ווניל ותמצית שקדים.
      • 5.לאחר הרתיחה מוסיפים את תערובת הקורנפלור ומבשלים תוך כדי ערבוב מהיר עד רתיחה חוזרת. ממשיכים לבשל לפחות 2 דקות כשהתערובת רותחת עד להסמכת הקרם.
      • 6.מורידים מהאש מוסיפים את החמאה מערבבים היטב ומקררים.
      • 7.הכנת הוופל: מערבבים קודם את הנוזלים יחד. מנפים את הקמח ומוסיפים את היבשים לקערת הנוזלים ומערבבים היטב עד קבלת מסה אחידה. מסננים את המסה.
      • 8.חותכים את חצאי האגסים לשמיניות. מחממים את הטוסטר.
      • 9. משמנים היטב את הטוסטר ויוצקים 2 כפות של המסה וסוגרים את הטוסטר עד שהוופל מוכן. מוציאים.
      • 10. על הוופל מורחים שכבה נדיבה של קרם השקדים ומסדרים מעל את האגסים. ניתן להוסיף קצפת או גלידה ווניל או קינמון.

      עוד מתכוני קינוחים

      וופל בלגי עם קרם שקדים ואגסים
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -