וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קאפקייקס שוקולד בזיגוג שוקולד והפתעות

מתכון מאת: פטי גאטו, מערכת וואלה

סדנת מתוקים מלון בראון פטי גטו. אפיק גבאי
סדנת מתוקים מלון בראון פטי גטו

מצרכים למתכון

  • (ל-16 קאפקייקס)
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 3 כפות שמן
  • 100 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
  • 3/4 כוס קמח
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 3 ביצים בטמפרטורת החדר
  • 3/4 כוס סוכר
  • 2 כפות חלב
  • לזיגוג השוקולד
  • 1 כוס שמנת מתוקה
  • 250 גרם שוקולד מריר קצוץ דק
  • 2 כפות סירופ תירס או גלוקוזה
  • 30 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 2. ממיסים שוקולד, שמן וחמאה בקערה מעל מים חמים ומערבבים למרקם חלק. את התערובת שנוצרה מצננים לטמפרטורת החדר.
  • 3. מנפים לקערה קמח ואבקת אפייה.
  • 4. מערבלים במיקסר עם וו גיטרה ביצים וסוכר לקרם בהיר ואוורירי.
  • 5. מוסיפים לקערת המיקסר שוקולד מומס ומערבלים עד לקבלת מרקם חלק.
  • 6. מוסיפים תערובת קמח וחלב ומערבלים שוב למרקם חלק.
  • 7. יוצקים לתבנית מיני קאפקייקס מרופדת בעטרות נייר ואופים כ-12 דקות עד שפני הקאפקייקס יציבים.
  • 8. לזיגוג: מרתיחים שמנת בסיר קטן ובמקביל ממיסים שוקולד מעל קערה עם מים חמים.
  • 9. יוצקים את השמנת על השוקולד בהדרגה, שליש מהכמות בכל פעם, ומערבבים בעזרת מטרפה.
  • 10. מוסיפים את סירופ התירס והחמאה ומערבבים למרקם חלק.
  • 11. מעבירים למקרר עד שהקרם קשה מספיק לזילוף.
  • 12. להרכבה: מעבירים את הזיגוג המוכן לשק זילוף ומזלפים מעל הקאפקייקס.
  • 13. את הקאפקייקס ניתן לעטר לאחר מכן בשבבי קוקוס, שוקולד לבן, בוטנים, או כל עיטור אחר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully