עוגת בוש דה נואל

מתכון של מסעדת הרובע השישי לקינוח כריסמס מסורתי בצרפת

מתכון מאת: נופר צור, מערכת וואלה!
קינוחי כרימס. אפיק גבאי
קינוחי כרימס

מצרכים

  • לרולדה אחת:
  • לרולדה:
  • 3 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 1/3 כוס מים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3/4 כוס קמח
  • 1 כפית סודה לשתיה
  • 1/4 כפית מלח
  • אבקת סוכר
  • מילוי:
  • 500 גרם מחית ערמונים (ניתן לרכוש בחנויות אפייה, חנויות מתמחות ורשתות כמו טיב טעם)
  • 250 גרם חמאה רכה
  • 3 כפיות ברנדי
  • לציפוי:
  • 1/3 כוס קקאו כהה
  • 50 גרם חמאה רכה
  • 2 כוסות אבקת סוכר
  • 1 כפית וניל
  • 1-2 כפות מים חמים

אופן ההכנה

  • לרולדה:
  • 1. מחממים תנור ל-220 מעלות. בקערת המיקסר מקציפים ביצים וסוכר במהירות גבוהה לקבלת קצף תפוח ובהיר.
  • 2. מוסיפים את המים והווניל לאט ותוך כדי הקצפה (נזהרים שלא להפיל את הקצף).
  • 3. בקערה נפרדת מנפים את הקמח יחד עם הסודה והמלח ומקפלים בעדינות לתערובת קצף הביצים.
  • 4. משטחים את התערובת על נייר אפייה משומן קלות בתרסיס שמן. אופים כ-10 דקות עד שהרולדה שחומה וקפיצית למגע.
  • 5. הופכים את הרולדה על נייר אפייה נוסף, מפודר באבקת סוכר. מקלפים את הנייר שעליו אפינו ומגלגלים את הרולדה לגליל, משאירים אותה מגולגלת כחצי שעה, עטופה בניילון נצמד.
  • 6. עוברים להכין את המילוי: מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את חומרי המלית במהירות בינונית, עד לקבלת מסה אחידה. מניחים בצד.
  • 7. לציפוי: בקערת המיקסר מערבבים עם וו גיטרה את כל חומרי הציפוי פרט למים.
  • 8. מתחילים להוסיף את המים עד לקבלת קרם משחתי הניתן למריחה (לא בטוח שנשתמש בכל כמות המים).
  • 9. הרכבת העוגה: פורסים את הרולדה על משטח, מורחים את הקרם בשכבה אחידה ומגלגלים שוב לרולדה.
  • 10. מורחים את הציפוי ובעזרת מזלג יוצרים דוגמת גזע עץ (לא חובה). שומרים במקרר עד להגשה ומפדרים באבקת סוכר ליצירת מראה מושלג.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully