וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת קוזונק

שעטנז מתוק ומבורך בין עוגת שמרים לכיכר לחם שפשוט מתאימה כמו כפפה לכוס קפה טובה. מתכון של הקונדיטור אורן בקר

מתכון מאת: אורן בקר, מערכת וואלה

קינוחי כרימס. אפיק גבאי
קינוחי כרימס

מצרכים למתכון

  • לעוגה אחת:
  • 40 גרם שמרים טריים
  • 250 גר סוכר לבן
  • 250 מ"ל חלב
  • 1 ק"ג קמח לבן בהיר
  • 1 כפית מלח
  • 150 גרם צימוקים בהירים
  • כפית גרידת לימון
  • כפית תמצית וניל
  • 5 ביצים
  • 80 מ"ל שמן
  • 80 גרם חמאה מומסת
  • כף רום
  • לציפוי:
  • כפית קינמון
  • כפית סוכר חום
  • קורט סוכר גבישי (להשיג בחנויות אפייה ובחנויות מתמחות)

אופן ההכנה

  • 1. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים שמרים, סוכר וחלב ומערבבים קלות.
  • 2. מנפים את הקמח לתוך קערת המיקסר ומוסיפים תוך כדי ערבוב על מהירות בינונית את המלח, הצימוקים, גרידת הלימון, הווניל, הביצים, הרום, השמן והחמאה. מערבבים כ-10 דקות נוספות עד לקבלת בצק אחיד והומוגני.
  • 3. אם הבצק מעט יבש מוסיפים עוד מעט חלב וממשיכים בתהליך הערבוב לכמה דקות נוספות. חשוב שהבצק יהיה נעים וגמיש למגע.
  • 4. לאחר שהבצק הגיע למרקם הרצוי עוטפים את הקערה בנייר נצמד ומניחים בצק לתפיחה של שעה וחצי בטמפרטורת החדר.
  • 5. לאחר שהבצק תפח מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים. מכל חלק יוצרים גליל, חשוב שהגלילים יהיו שווים באורכם. קולעים את 3 הגלילים לצורת חלה (מעין צמה).
  • 6. בקערה מערבבים את מרכיבי הציפוי: הקינמון, הסוכר והסוכר הגבישי. מורחים את העוגה בביצה טרופה ומפזרים מעל את תערובת הציפוי. מכסים במגבת נקייה ומתפיחים שנית כשעה וחצי בטמפרטורת החדר.
  • 7. מחממים תנור לחום של 160 מעלות ואופים כ45 דקות. מוציאים ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully