- 1. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים שמרים, סוכר וחלב ומערבבים קלות.
-
- 2. מנפים את הקמח לתוך קערת המיקסר ומוסיפים תוך כדי ערבוב על מהירות בינונית את המלח, הצימוקים, גרידת הלימון, הווניל, הביצים, הרום, השמן והחמאה. מערבבים כ-10 דקות נוספות עד לקבלת בצק אחיד והומוגני.
-
- 3. אם הבצק מעט יבש מוסיפים עוד מעט חלב וממשיכים בתהליך הערבוב לכמה דקות נוספות. חשוב שהבצק יהיה נעים וגמיש למגע.
-
- 4. לאחר שהבצק הגיע למרקם הרצוי עוטפים את הקערה בנייר נצמד ומניחים בצק לתפיחה של שעה וחצי בטמפרטורת החדר.
-
- 5. לאחר שהבצק תפח מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים. מכל חלק יוצרים גליל, חשוב שהגלילים יהיו שווים באורכם. קולעים את 3 הגלילים לצורת חלה (מעין צמה).
-
- 6. בקערה מערבבים את מרכיבי הציפוי: הקינמון, הסוכר והסוכר הגבישי. מורחים את העוגה בביצה טרופה ומפזרים מעל את תערובת הציפוי. מכסים במגבת נקייה ומתפיחים שנית כשעה וחצי בטמפרטורת החדר.
-
- 7. מחממים תנור לחום של 160 מעלות ואופים כ45 דקות. מוציאים ומגישים.