וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

גראטן כרובית

מתכון לגראטן קצת אחרת

מתכון מאת: תומר ניב, מערכת וואלה!

מתכוני כרובית. מגד גוזני
מתכוני כרובית

מצרכים למתכון

  • -4 אנשים
  • 2 כרוביות בגודל בינוני
  • 1/2 ליטר שמנת 42 אחוז
  • 1/2 ליטר חלב
  • 4 בצלי אשקלון קצוצים או בצל לבן רגיל
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 1 כרישה קצוצה
  • 100 גרם שערות קדאיף
  • להגשה
  • עלי חמציץ (לא חובה)

אופן ההכנה

  • 1. מפרידים את פרחי הכרובית בעזרת סכין.
  • 2. חותכים לפרוסות דקות ושומרים בצד לשימוש מאוחר יותר את כל יתר חלקי הכרובית.
  • 3. במחבת, מקרמלים את בצלי אשקלון ביחד עם השום והכרישה עד להזהבה.
  • 4. קוצצים את שארית הכרובית (אפשר גם את החלק הפנימי!) ומוסיפים לבצל ביחד עם השמנת והחלב.
  • 5. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-15 דקות על אש קטנה.
  • 6. מרפדים תחתית כלי פיירקס שטוח בפרוסות פרחי הכרובית עד לכיסוי מוחלט. מפזרים קצת מלח ים ופלפל לבן מעלוחוזרים על התהליך שלוש פעמים.
  • 7. טוחנים במגימיקס את תערובת הבצל והכרובית ומכסים את שכבת פרחי הכרובית עמה.
  • 8. אופים בתנור ב-200 מעלות עד לקבלת צבע זהוב (צריך לקחת כשמונה דקות).
  • 9. מטגנים את הקדאיף בשמן ומפזרים מעל הגראטן לפני ההגשה ביחד עם מספר עלי חמציץ שטופים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully