וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קראסט כרובית וגבינת עיזים חריפה

מאפים עם מילוי של כרובית, בצל וגבינת סנט מור

מתכון מאת: תומר ניב, מערכת וואלה

מתכוני כרובית. מגד גוזני
מתכוני כרובית

מצרכים למתכון

  • ל-4 אנשים
  • 1 קילו קמח ללחם
  • 580 מ"ל מים
  • 4 גרם שמרים יבשים (חצי כף)
  • 18 גרם מלח (3 כפיות)
  • צרור זעתר טרי
  • 100 גרם גבינת סנט מור חתוכה לפרוסות
  • 1 כף סומאק
  • 1 ביצה
  • 2 בצלים אדומים גדולים קצוצים
  • 1/2 כוס כרובית מגורדת

אופן ההכנה

  • . לשים קמח, מים, שמרים ומלח בוו גיטרה עד לקבלת מרקם אחיד.
  • 2. מתפיחים את הבצק כאשר מכוסה בבד לח בטמפרטורת החדר כחצי שעה.
  • 3. מטגנים את הבצל עם חמש כפות שמן זית עד להזהבה ומוסיפים כרבע כוס של עלי זעתר ואת הכרובית.
  • 4. לאחר כשלוש דקות על אש נמוכה מוסיפים את הסומאק, מתבלים במלח פלפל ומקררים.
  • 5. מרדדים את הבצק לעובי דק וחיתחו אותו לעיגולים של כ25 סנטימטר. מניחים במרכז כל עיגול שתי פרוסות של גבינת עיזים וכרבע מהמלית של הכרובית והזעתר.
  • 6. סוגרים את הקראס כמו ספר כאשר תנועת הליפוף מתבצעת בצורה של משולש וכך נוצר משולש בצק.
  • 7. טורפים את הביצה עם קצת מלח ומניחים לתפיחה נוספת של שעה.
  • 8. אופים בתנור ב180 מעלות כ20 דקות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully