וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קציצות כרובית של סבתא מריקה

טעימות גם כשהן קרות. ארוחה צמחונית נפלאה לצד סלט או נשנוש קליל לפיקניק

מתכון מאת: אורלי פלאי ברונשטיין, מערכת וואלה

קציצות כרובית. נמרוד סונדרס
קציצות כרובית

מצרכים למתכון

  • ל-20 קציצות:
  • 1 כרובית בינונית מחולקת לפרחים
  • 1 כוס פירורי לחם
  • 3 ביצים
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • שמן לטיגון רדוד

אופן ההכנה

  • .מחממים סיר גדול עם מי מלח וכשהם רותחים מוסיפים את פרחי הכרובית ומבשלים 10 דקות עד שהכרובית רכה אבל המרקם עדיין יציב (כלומר לא מתפוררת). מסננים.
  • 2. מועכים את פרחי הכרובית הרכים עם מועך של פירה או מרסקים במעבד מזון עם דסקית פומפייה. לא מומלץ לרסק עם להב רגיל, כדי שלא תתקבל מחית.
  • 3. מוסיפים לפירורי הכרובית 3 ביצים, פירורי לחם, מלח ופלפל ומערבבים היטב ליצירת תערובת ללביבות. אם התערובת מתפרקת אפשר להוסיף עוד ביצה.
  • 4. מחממים שמן במחבת גדולה. בידיים מקומחות/רטובות יוצרים לביבות ומטגנים 3 דקות מכל צד עד להזהבה משני הצדדים.
  • ללא טיגון: מחממים מראש תנור ל-190 מעלות. מניחים את הקציצות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים או מרססים בשמן, ואופים כ-30 דקות עד שהקציצות זהובות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully