פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוגת אהבה מבצק סוכר

      לחג האהבה מכינה הקונדיטורית נעמה נויהאוז עוגה מצופה בקרם ובבצק סוכר תכלת מעוטרת בקשת וענן, פרפרים ולבבות

      4 מדרגים / 5 כוכבים

      Prima films צילום סטילס: מיכאל גלעדי

      מצרכים

      • בסיס לעוגה (את כל חומרי המתכון ניתן לקנות בחנויות המתמחות)
      • 2 כפות קרם שוקולד
      • 3 חבילות בצק סוכר לבן (לבצק תכלת)
      • 3 חבילות בצק סוכר כחול
      • 2 חבילות בצק סוכר לבן (לעננים)
      • לקשת: חבילת בצק מכל צבע - כתום, צהוב, ירוק, כחול או כל צבע אחר שרוצים. ניתן להשיג ברשתות השיווק המובילות

      אופן ההכנה

      • 1. יוצרים בצק תכלת ע"י לישה של 3 חב' לבן + 3 חב' כחול עד שנוצר גוון תכלת.
      • 2. מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ. מניחים את המערוך במרכז עלה הבצק ומקפלים עליו את הבצק.
      • 3. מרימים את המערוך עם הבצק ומניחים על הקצה הקרוב אלינו של העוגה. מגלגלים את הבצק על גבי העוגה ומחליקים בעדינות קמטים. חותכים עודפי בצק.
      • 4. לקשת: מגלגלים 6 נחשים בעובי 5 מ"מ ובאורך 30 ס"מ מהצבעים אדום, כתום, צהוב, ירוק, תכלת וכחול.
      • 5. מעקלים לצורת קשת את הכחול ומדביקים אליו את התכלת, כך הלאה עם כל הצבעים.
      • 6. מהדקים היטב וחותכים בקו ישר את תחתית הקשת. מייבשים כשעתיים.
      • 7. לעננים: מבצק לבן ליצור 30 כדורים בקוטר 1.5 ס"מ. מדביקים 15 כדורים בשתי שכבות ליצירת ענן. ליצור שני עננים. להדק היטב.
      • 8. מרדדים בצק לבן לעובי 1 מ"מ. מרטיבים במכחול את פני הענן.
      • 9. עוטפים היטב את הענן עם הבצק הלבן. מהדקים.
      • 10. חותכים עודפים ומדביקים את שולי הציפוי בחלקו התחתון של הענן.
      • 11. חיבור הקשת בענן:- עם סכין חורצים בעננים חריץ ארוך ורחב מספיק להכנסת קצה הקשת, להרטיב במכחול.
      • 12. מכניסים את קצות הקשת לחריצים ומהדקים היטב. מרטיבים במכחול שטח מתאים על העוגה.
      • 13. ממקמים את הקשת בענן ע"ג העוגה. מרדדים בצק אדום וכתום לעובי 1 מ"מ, קורצים פרפרים ולבבות ומדביקים לעוגה.
      • *למניעת הידבקות הבצק לאצבעות ולמשטח העבודה ניתן לשמן במעט שומן צמחי.
      • *על מנת להקל על לישת הבצק ניתן לחממו במיקרו כ5 שניות.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -