מתכונים חמים

עוגת אהבה מבצק סוכר

לחג האהבה מכינה הקונדיטורית נעמה נויהאוז עוגה מצופה בקרם ובבצק סוכר תכלת מעוטרת בקשת וענן, פרפרים ולבבות

מתכון מאת: נעמה נויהאוז, מערכת וואלה!
  • דרגת קושי בינונית

(Prima films צילום סטילס: מיכאל גלעדי)

מחשבון המרות

מצרכים

  • בסיס לעוגה (את כל חומרי המתכון ניתן לקנות בחנויות המתמחות)
  • 2 כפות קרם שוקולד
  • 3 חבילות בצק סוכר לבן (לבצק תכלת)
  • 3 חבילות בצק סוכר כחול
  • 2 חבילות בצק סוכר לבן (לעננים)
  • לקשת: חבילת בצק מכל צבע - כתום, צהוב, ירוק, כחול או כל צבע אחר שרוצים. ניתן להשיג ברשתות השיווק המובילות
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. יוצרים בצק תכלת ע"י לישה של 3 חב' לבן + 3 חב' כחול עד שנוצר גוון תכלת.
  • 2. מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ. מניחים את המערוך במרכז עלה הבצק ומקפלים עליו את הבצק.
  • 3. מרימים את המערוך עם הבצק ומניחים על הקצה הקרוב אלינו של העוגה. מגלגלים את הבצק על גבי העוגה ומחליקים בעדינות קמטים. חותכים עודפי בצק.
  • 4. לקשת: מגלגלים 6 נחשים בעובי 5 מ"מ ובאורך 30 ס"מ מהצבעים אדום, כתום, צהוב, ירוק, תכלת וכחול.
  • 5. מעקלים לצורת קשת את הכחול ומדביקים אליו את התכלת, כך הלאה עם כל הצבעים.
  • 6. מהדקים היטב וחותכים בקו ישר את תחתית הקשת. מייבשים כשעתיים.
  • 7. לעננים: מבצק לבן ליצור 30 כדורים בקוטר 1.5 ס"מ. מדביקים 15 כדורים בשתי שכבות ליצירת ענן. ליצור שני עננים. להדק היטב.
  • 8. מרדדים בצק לבן לעובי 1 מ"מ. מרטיבים במכחול את פני הענן.
  • 9. עוטפים היטב את הענן עם הבצק הלבן. מהדקים.
  • 10. חותכים עודפים ומדביקים את שולי הציפוי בחלקו התחתון של הענן.
  • 11. חיבור הקשת בענן:- עם סכין חורצים בעננים חריץ ארוך ורחב מספיק להכנסת קצה הקשת, להרטיב במכחול.
  • 12. מכניסים את קצות הקשת לחריצים ומהדקים היטב. מרטיבים במכחול שטח מתאים על העוגה.
  • 13. ממקמים את הקשת בענן ע"ג העוגה. מרדדים בצק אדום וכתום לעובי 1 מ"מ, קורצים פרפרים ולבבות ומדביקים לעוגה.
  • *למניעת הידבקות הבצק לאצבעות ולמשטח העבודה ניתן לשמן במעט שומן צמחי.
  • *על מנת להקל על לישת הבצק ניתן לחממו במיקרו כ5 שניות.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully