וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אוזני המן מבצק שוקולד

אוזני המן מבצק שוקולדי נימוח במילוי תמרים ושוקולד צ'יפס

מתכון מאת: מירב שיינר דנצ'נקו, מערכת וואלה

אוזני המן מבצק שוקולד. נמרוד סונדרס
אוזני המן מבצק שוקולד

מצרכים למתכון

  • ל-30 יחידות:
  • לבצק:
  • 250 גרם קמח
  • 50 גרם קורנפלור
  • 30 גרם אבקת קקאו כהה (הולנדי /בלגי)
  • 5 גרם אבקת אפיה
  • 190 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 140 גרם אבקת סוכר
  • 40 גרם אבקת שקדים
  • 60 גרם חלמון (כשתי ביצים בגודל בינוני)
  • חומרים למלית:
  • ממרח תמרים מוכן או תמרים מגולענים וקלופים, טחונים היטב במעבד מזון
  • חופן שוקולד צ?יפס מריר

אופן ההכנה

  • 1. מכניסים למעבד מזון את כל חומרי הבצק ומעבדים בפולסים דקה -שתיים עד לקבלת בצק הומוגני וחלק. לא לעבד מדי!
  • 2. פורסים על משטח העבודה יריעת ניילון נצמד, להניח עליו את הבצק ולשטחו לעובי 5-7 מ?מ. עוטפים את הבצק המשוטח בשארית הניילון הנצמד.
  • 3. מעבירים בעדינות לתבנית אפיה שטוחה.
  • 4. מניחים להתייצבות במקרר לשעתיים. בעזרת כוס זכוכית (קוטר הכוס שאיתה קורציםצריך להיות 6.5 סמ?
  • או חותכן עוגיות בקוטר 7, לא יותר!) קורצים חמישה עיגולים מן הבצק השטוח, ולהחזיר היתר למקרר (הסיבה היא על מנת שהבצק ישמר קר - דבר אשר יסייע לתוצאה פריכה ויציבה).
  • 5. ממלאים כל עיגול בחצי כפית ממרח תמרים ו2-3 יחידות צ?יפס שוקולד, וסוגרים לצורת משולש.
  • 6. יש להקפיד על סגירה מיטבית במיוחד בשוליים. כמו כן, יש להשתדל בזמן הסגירה לתמוך את הבצק כלפי מעלה ולא לפחוס אותו, מאחר והוא ממילא יתפשט בחום התנור. להמשיך התהליך בסבב של 5 עיגולים בכל פעם, כאשר את היתר מכניסים למקרר. עד כניסתם לתנור, חייבים כל אזני ההמן להישאר במצב קר במקרר.
  • 7. מחממים תנור ל-170 מעלות ולאפות את אזני ההמן (עד 12 בתבנית) במרכז התנור במשך 12 דקות.
  • 8. בתום האפייה מחלצים את אזני ההמן מן התבנית בעזרת תרווד / פלטה מדורגת ולהניחם על רשת צינון. חשוב לצנן באופן מוחלט לפני האיחסון, אחרת האדים שייווצרו בכלי יפגמו בפריכות המאפים. ניתן לבזוק אבקת סוכר מעל או אבקת קקאו בהיר להעשרת הטעם השוקולדי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully