- 1. מכניסים למעבד מזון את כל חומרי הבצק ומעבדים בפולסים דקה -שתיים עד לקבלת בצק הומוגני וחלק. לא לעבד מדי!
-
- 2. פורסים על משטח העבודה יריעת ניילון נצמד, להניח עליו את הבצק ולשטחו לעובי 5-7 מ?מ. עוטפים את הבצק המשוטח בשארית הניילון הנצמד.
-
- 3. מעבירים בעדינות לתבנית אפיה שטוחה.
-
- 4. מניחים להתייצבות במקרר לשעתיים. בעזרת כוס זכוכית (קוטר הכוס שאיתה קורציםצריך להיות 6.5 סמ?
- או חותכן עוגיות בקוטר 7, לא יותר!) קורצים חמישה עיגולים מן הבצק השטוח, ולהחזיר היתר למקרר (הסיבה היא על מנת שהבצק ישמר קר - דבר אשר יסייע לתוצאה פריכה ויציבה).
-
- 5. ממלאים כל עיגול בחצי כפית ממרח תמרים ו2-3 יחידות צ?יפס שוקולד, וסוגרים לצורת משולש.
-
- 6. יש להקפיד על סגירה מיטבית במיוחד בשוליים. כמו כן, יש להשתדל בזמן הסגירה לתמוך את הבצק כלפי מעלה ולא לפחוס אותו, מאחר והוא ממילא יתפשט בחום התנור. להמשיך התהליך בסבב של 5 עיגולים בכל פעם, כאשר את היתר מכניסים למקרר. עד כניסתם לתנור, חייבים כל אזני ההמן להישאר במצב קר במקרר.
-
- 7. מחממים תנור ל-170 מעלות ולאפות את אזני ההמן (עד 12 בתבנית) במרכז התנור במשך 12 דקות.
-
- 8. בתום האפייה מחלצים את אזני ההמן מן התבנית בעזרת תרווד / פלטה מדורגת ולהניחם על רשת צינון. חשוב לצנן באופן מוחלט לפני האיחסון, אחרת האדים שייווצרו בכלי יפגמו בפריכות המאפים. ניתן לבזוק אבקת סוכר מעל או אבקת קקאו בהיר להעשרת הטעם השוקולדי.