גלילת תמרים ואגוזים (רואו פוד)
קינוח טבעוני ללא בישול או אפייה של מסעדת טאבולה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-3 גלילות:
- 1.5 קילוגרם תמר מג'הול
- 50 גרם פיסטוק קלוף
- 50 גרם שקד קלוף
- 50 גרם אגוז מלך
- 50 גרם פקאן
- 1/2 כוס סילאן
- 50 גרם גרנולה ביתית לא מסוכרת
אופן ההכנה
- 1. מגלענים את התמרים ומאחדים במג'ימיקס עם הסילאן עד לקבלת מסה אחידה.
- 2. מוסיפים את האגוזים וממשיכים לערבב במג'ימיקס במשך מספר דקות נוספות עד לקבלת מרקם אחיד.
- 3. את המסה מעבירים אל נייר אפייה יוצרים גליל בעובי על פי בחירה.
- 4. עוטפים את נייר האפייה בשכבה נוספת של נייר כסף ומניחים להקפאה למשך 12 שעות.
- 5. קולפים את שתי השכבות הנייר. את הגליל המופשר מגלגלים בתוך הגרנולה עד לעטיפתו. ניתן לעטוף גם בקוקוס או באגוזים.
- * מומלץ להגיש על מצע של טחינה גולמית.