וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגיות שקדים – אמרטי

לא צריך להיות טבח מקצוען כדי להצליח עם העוגיות הנהדרות האלה. סירופ וניל ותפוזים הופך לנשיקות שנאפות בתנור, ומתאימות לאירוע חגיגי או סתם לנשנוש

מתכון מאת: ערן שוורצברד, מערכת וואלה

עוגיות שלג של ערן שוורצברד. אפיק גבאי
עוגיות שלג של ערן שוורצברד

מצרכים למתכון

  • ל-45 / 50 יחידות:
  • 220 גרם סוכר (כוס+2 כפות)
  • 50 מ"ל מים (1/4 כוס)
  • 335 גרם שקד טחון מולבן
  • 100 גרם סוכר (1/2 כוס)
  • 100 גרם חלבון (חלבונים מתוך כ-3 ביצים גדולות בגודל L)
  • 30 גרם תפוז מסוכר וקצוץ / טחון
  • 5 גרם סודה לשתייה (כפית וחצי)
  • גרידת מתפוז אחד
  • ¼ כפית תמצית וניל
  • לציפוי העוגיות:
  • 100 גרם אבקת סוכר

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים בקערה או בקערת המיקסר, שקדים טחונים, 100 גרם סוכר, חלבונים ותפוז מסוכר.
  • 2.מכינים סירופ סוכר מ – 220 גר' סוכר ומים מים ומבשלים ל- 118 מעלות עם מדחום. אם אין מדחום מסירים מהאש כשהסירופ מתחיל לשנות מעט את צבעו.
  • 3.מוזגים את תערובת הסירופ על מסת השקדים ומערבבים על ידי וו גיטרה עד להומוגניות. מוסיפים את תמצית הווניל וגרידת התפוז ,סודה לשתייה ומערבבים למסה חלקה ומשחתית.
  • 4.מניחים בשק זילוף ומזלפים על תבנית (מפודרת באבקת סוכר) נשיקות בגודל הרצוי, מפזרים מעל עוד אבקת סוכר, מגלגלים לכדור ומזה יוצרים כדור (לא חובה, גם עגול יוצא יפה).
  • 5.עוטפים את העוגייה באבקת סוכר, מניחים על תבנית עם נייר אפיה, תופחים קלות על העוגיות לשיטוח.
  • 6.אופים בחום 180 מעלות בתנור טורבו למשך 8 דק' +/-,עד קבלת צבע זהוב ומרקם סדוק .

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully