וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אזני המן - מתכון טבעוני ונטול גלוטן

אזני המן לרגישים לגלוטן ולטבעונים

מתכון מאת: גל ברזילי, מערכת וואלה

אוזני המן טבעונים. אפיק גבאי
אוזני המן טבעונים

מצרכים למתכון

  • ל-50 אוזני המן:
  • יבשים
  • 175 גרם קמח נטול גלוטן מסובסד (להשיג בחנויות טבע)
  • 75 גרם קמח דורה לבנה (סורגום –בחנויות טבע)
  • 75 גרם עמילן טפיוקה (בחנויות טבע)
  • 75 גרם שקדים מולבנים טחונים
  • 150 גרם סוכר קנים דק (לא דמררה)
  • 30 גרם קמח עדשים כתומות או קמח אפונה צהובה (בחנויות טבע/תבלינים)
  • שקית אבקת אפייה
  • ¼ כפית קסאנטן גאם (בחנויות טבע)
  • מעט גרידת לימון
  • קורט מלח
  • רטובים:
  • 100 גרם קשיו שהושרו ב150 מ"ל מים לארבע שעות ונטחנו לקרם חלק
  • 75 גרם רסק תפוחים
  • 50 גרם שמן קוקוס
  • 50 גרם שמן זית
  • 50 גרם שמן קנולה חמנייה
  • מילוי:
  • שוקולד מריר או מחית תמרים

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים היטב את כל ה"יבשים".
  • 2. מוסיפים את ה"רטובים".
  • 3. לשים עד לקבלת בצק אחיד ונעים (אפשר להוסיף מעט קמח דורה אם דביק מדי).
  • 4. מניחים בצד לחצי שעה (ביום חם עדיף במקרר).
  • 5. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרדדים את הבצק על משטח מקומח מאוד.
  • 6. צרים עיגולים ומניחים בתוך כל עיגול חצי קוביית שוקולד (חותכים באלכסון למשולש) או חצי כפית מחית תמרים.
  • 7. מקפלים משלושה צדדים את העיגול למשולש.
  • 8. אופים כרבע שעה בחום בינוני- גבוה (180 מעלות).

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully