אזני המן - מתכון טבעוני ונטול גלוטן
אזני המן לרגישים לגלוטן ולטבעונים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-50 אוזני המן:
- יבשים
- 175 גרם קמח נטול גלוטן מסובסד (להשיג בחנויות טבע)
- 75 גרם קמח דורה לבנה (סורגום בחנויות טבע)
- 75 גרם עמילן טפיוקה (בחנויות טבע)
- 75 גרם שקדים מולבנים טחונים
- 150 גרם סוכר קנים דק (לא דמררה)
- 30 גרם קמח עדשים כתומות או קמח אפונה צהובה (בחנויות טבע/תבלינים)
- שקית אבקת אפייה
- ¼ כפית קסאנטן גאם (בחנויות טבע)
- מעט גרידת לימון
- קורט מלח
- רטובים:
- 100 גרם קשיו שהושרו ב150 מ"ל מים לארבע שעות ונטחנו לקרם חלק
- 75 גרם רסק תפוחים
- 50 גרם שמן קוקוס
- 50 גרם שמן זית
- 50 גרם שמן קנולה חמנייה
- מילוי:
- שוקולד מריר או מחית תמרים
אופן ההכנה
- 1. מערבבים היטב את כל ה"יבשים".
- 2. מוסיפים את ה"רטובים".
- 3. לשים עד לקבלת בצק אחיד ונעים (אפשר להוסיף מעט קמח דורה אם דביק מדי).
- 4. מניחים בצד לחצי שעה (ביום חם עדיף במקרר).
- 5. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרדדים את הבצק על משטח מקומח מאוד.
- 6. צרים עיגולים ומניחים בתוך כל עיגול חצי קוביית שוקולד (חותכים באלכסון למשולש) או חצי כפית מחית תמרים.
- 7. מקפלים משלושה צדדים את העיגול למשולש.
- 8. אופים כרבע שעה בחום בינוני- גבוה (180 מעלות).