- 1. הכנת המלית: מחממים שמן במחבת עמוקה, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שקיפות.
-
- 2. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים יחד תוך כדי ערבוב עד שהבשר משנה את צבעו. דואגים לפורר את הבשר כדי שלא יישארו גושים, מתבלים ומוסיפים
-
- למחבת את הצימוקים והצנוברים.
-
- ממשיכים בטיגון עוד כעשר דקות על אש נמוכה, טועמים ומשפרים את הטעם במידת הצורך. מורידים מהאש ומצננים.
-
- 3. הכנת הרוטב: מטגנים את השום במעט שמן, מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים יחדיו כדקה. מוסיפים את הנוזלים ומתבלים בנענע, פלפל שחור ומלח, מנמיכים את האש ומבשלים הכל ביחד במשך כעשר דקות.
-
- 4. הכנת התבשיל: ממלאים את תפוחי האדמה המרוקנים בתערובת הבשר. מטגנים קלות את הממולאים במעט שמן, מוציאים, מצננים מעט ומסדרים בתבנית שתכיל את כולם.
-
- 5. יוצקים את הרוטב מעל כל תפוחי האדמה ומעבירים לתנור שחומם מראש ל?170 מעלות ואופים עד להשחמה (כ-40 דקות). חשוב ליצוק מדי פעם מהנוזל על תפוחי האדמה.
-
- 6. לאחר שתפוחי האדמה משחימים מכסים את התבנית בנייר כסף וממשיכים באפיה בטמפרטורה נמוכה של 120 מעלות לעוד כשעה עד שעה וחצי או עד שיתרככו. חשוב שתפוחי האדמה יישארו שלמים ויפים.