תפוח אדמה אפוי במילוי קשקבל ויוגורט
מצרכים למתכון
- ל- 5 מנות
- 5 תפוחי אדמה גדולים מזן דזירה (תפ"א אדומים)
- 250 גר' יוגורט עיזים טבעי
- 250 גר' פתיתי קשקבל
- מלח, פלפל
- 1 שן שום כתושה
- קורט אורגנו יבש
- 1/2 ק"ג מלח גס
- 1/2 כף קמח
אופן ההכנה
- 1. אופים את תפוחי האדמה בקליפתם בתבנית על גבי שיכבה של מלח גס בתנור חם 180 מעלות למשך 40-50 דקות (אפייה על מלח גס יוצרת אפקט דומה לתפוח אדמה שניצלה במדורה).
- 2. במקביל מערבבים בקערה את היוגורט עם 3/4 מכמות הקשקבל מתבלים במלח, פלפל, שום ואורגנו ומוסיפים את הקמח.
- 3. יוצרים כיס עמוק בתפוחי האדמה וממלאים בתערובת הקשקבל, מפזרים מעל את יתרת הגבינה ואופים 7-8 דקות נוספות בתנור חם על חום עליון להקרמה.