וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק קובה עם סלק וירקות

מתכון למרק קובה של מסעדת רג'ינה

מתכון מאת: חסן עלי, מערכת וואלה

מנות עם בצק ברג'ינה. אפיק גבאי
מנות עם בצק ברג'ינה

מצרכים למתכון

  • לקובה:
  • קילו בשר בקר טחון
  • קילו סולת
  • 1/2 קילו חיטה טחונה
  • כפית מלח
  • 1/2כוס שמן זית
  • 2 סלק
  • 2 גבעולי סלרי קצוצים דק
  • בהרט
  • מלח
  • בצל
  • למרק:
  • 2 סלקים קלופים
  • 2 גזרים קלופים
  • בצל
  • 1 גבעול סלרי עם העלים
  • 6 עלי מנגולד
  • מעט מלח
  • מעט פלפל
  • קצת הל
  • 2 כפות ציר עוף

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הקובה: בקערה גדולה מערבבים את הסולת, החיטה הטחונה, מלח ושמן הזית. מוסיפים מים לפי הצורך עד לקבלת מרקם בצק אחיד - לא קשה ולא רך.
  • 2. לאחר מכן בקערה נפרדת מערבבים קילו בשר טחון. מוסיפים 2 בצלים קצוצים דק. 2 גבעולים של סלרי עם העלים קצוצים דק מתובלים במעט בהרט ומלח.
  • 3. פותחים את הבצק על כף היד (כמו פיתה דקה). מניחים במרכז בשר טחון (בערך כף).
  • 4. סוגרים את הקובות ומוודאים שהסולת מכסה את כל הקציצה.
  • 5. מכינים את המרק: חותכים את הירקות לקוביות – 2 סלקים קלופים, 2 גזרים קלופים, בצל אחד סלרי ועלי מנגולד.
  • 6. מטגנים את הירקות בסיר עם מעט שמן זית. מתבלים עם מלח פלפל וקצת הל.
  • 7. מכסים במים כפול מכמות הירקות. מוסיפים 2כפות ציר עוף ומביאים לרתיחה.
  • 8. מבשלים לריכוך הירקות. לפני תום הבישול מוסיפים את הקובה למרק. מחכים עד שהקציצות צפות ומתבשלות באופן מלא. לאחר שצפות יש לבשל עוד כ 20 דקות.
  • 9. מוזגים מרק לקערת הגשה ומוודאים שהכנסתם צרור ירקות עשיר. מוסיפים 2 קציצות מוכנות (הגשה חמה).
  • ניתן לשמור את המרק במקרר עד שבוע לכל היותר. את הקובות יש לשמור בנפרד על מנת שלא התפרקו. בהגשה נוספת ניתן לחמם את המרק על הגז ולהכניס את הקובות לקראת הסוף. בתאבון!

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully