חרוסת בנוסח טריפולי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 100 גרם שקדים שלמים
- 100 גרם אגוזי מלך
- 100 גרם אגוזי לוז
- 200 גרם תמרים מגולענים (עדיף מזן מג'הול)
- 50 גרם צימוקים
- קורט בז'רט או בהרט
- ½ כוס או יותר מיץ ענבים טרי
אופן ההכנה
- 1.טוחנים במעבד מזון את האגוזים השונים לפירורים דקים.
- 2. מוציאים לקערה, וטוחנים את הפירות היבשים לממרח. תוך כדי הטחינה מוסיפים בהדרגה את מיץ הענבים ואת הבהרט, עד לקבלת ממרח סמיך.