- 1. מבשלים תפוחי אדמה במי מלח חצי שעה או עד לריכוך ("אבל לא כמו לפירה" מזהיר עמיחי), מצננים, מקלפים ופורסים.
-
- 2. בכלי נפרד מבשלים את הביצים 10 דקות להכנת ביצים קשות. פורסים.
-
- 3. מטגנים בצלים בשמן חם לאט-לאט, 10 דקות או עד שהם זהובים ופריכים. מורידים מהכיריים, מוסיפים את הפפריקה ומערבבים.
-
- 4. מחממים תנור ל-200 מעלות.
-
- 5. מרכיבים את המאפה בתבנית פיירקס: שכבה של פרוסות תפוחי אדמה, מלח, פלפל ופפריקה, שכבה של פרוסות ביצים, בצל מטוגן וחוזר חלילה. יוצקים על הכל שמנת מתוקה ומפזרים מלמעלה פירורי לחם ואם רוצים גם גבינה.
-
- 6. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים כ-40 דקות. מסירים את הכיסוי ואופים עוד 15 דקות.