וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

רוקוט קרומפלי

מאפה שכבות של תפוחי אדמה בסגנון הונגרי, מתובל בעקצוץ של פפריקה מעושנת ושפע בצל מטוגן

מתכון מאת: אורלי פלאי ברונשטיין, מערכת וואלה

פשטידת רוקוט קרומפלי של אורלי פלאי. נמרוד סונדרס
פשטידת רוקוט קרומפלי של אורלי פלאי

מצרכים למתכון

  • ל-6 מנות:
  • 8 תפוחי אדמה גדולים
  • 3-2 בצלים חצויים ופרוסים
  • 3 כפות שמן
  • 8 ביצים
  • מלח ופלפל שחור טחון
  • 1 כף פפריקה מעושנת (או מתוקה רגילה)
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • לציפוי פריך במיוחד:
  • 3 כפות פירורי לחם
  • 100 גרם גבינה צהובה מגוררת (לא חובה)

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים תפוחי אדמה במי מלח חצי שעה או עד לריכוך ("אבל לא כמו לפירה" מזהיר עמיחי), מצננים, מקלפים ופורסים.
  • 2. בכלי נפרד מבשלים את הביצים 10 דקות להכנת ביצים קשות. פורסים.
  • 3. מטגנים בצלים בשמן חם לאט-לאט, 10 דקות או עד שהם זהובים ופריכים. מורידים מהכיריים, מוסיפים את הפפריקה ומערבבים.
  • 4. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • 5. מרכיבים את המאפה בתבנית פיירקס: שכבה של פרוסות תפוחי אדמה, מלח, פלפל ופפריקה, שכבה של פרוסות ביצים, בצל מטוגן וחוזר חלילה. יוצקים על הכל שמנת מתוקה ומפזרים מלמעלה פירורי לחם ואם רוצים גם גבינה.
  • 6. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים כ-40 דקות. מסירים את הכיסוי ואופים עוד 15 דקות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully