וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מאפה פולנטה וירקות ללא קמח

מאפה פולנטה פריך ללא קמח מעוטר בירקות קריספיים

מתכון מאת: אורלי פלאי ברונשטיין, מערכת וואלה

פולנטה לפסח של אורלי פלאי. נמרוד סונדרס
פולנטה לפסח של אורלי פלאי

מצרכים למתכון

  • ל-6-4 מנות:
  • לפולנטה:
  • 250 גרם (חצי חבילה) קמח פולנטה אינסטנט
  • 1 שן שום כתושה
  • 2 כוסות ציר ירקות או מים
  • 1 כוס חלב
  • 1 כפית מלח
  • 1 כוס מיץ עגבניות
  • 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת (לא חובה)
  • לירקות:
  • 1 כרובית
  • 1 חציל גדול חתוך לקוביות
  • 2 בטטות חתוכות לקוביות

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 2. מכינים את הפולנטה: מחממים ציר ירקות וחלב עם מלח ושום עד לרתיחה.
  • 3. מוסיפים את הפולנטה תוך כדי ערבוב מתמיד בכף עץ. מוסיפים מיץ עגבניות וממשיכים לבשל ולערבב עד שהפולנטה מסמיכה לדרגה הרצויה. אם רוצים מוסיפים פרמזן ומערבבים היטב.
  • 4. מפזרים את הירקות בתבנית עם נייר אפייה, מזלפים שמן זית, מתבלים במלח ופלפל ואופים 40 דקות עד לריכוך והזהבה.
  • 5. יוצקים את התערובת לתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה, מטפטפים שמן זית מעל ושולחים לתנור ל-20 דקות או יותר להזהבה.
  • 6. מסדרים את הירקות על הפולנטה ומגישים או מעבירים לתנור לחימום חוזר לפני ההגשה.
  • טבעונים
  • יכולים להחליף את החלב בכוס נוספת של מרק או מיץ עגבניות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully