- 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
- 2. מכינים את הפולנטה: מחממים ציר ירקות וחלב עם מלח ושום עד לרתיחה.
-
- 3. מוסיפים את הפולנטה תוך כדי ערבוב מתמיד בכף עץ. מוסיפים מיץ עגבניות וממשיכים לבשל ולערבב עד שהפולנטה מסמיכה לדרגה הרצויה. אם רוצים מוסיפים פרמזן ומערבבים היטב.
-
- 4. מפזרים את הירקות בתבנית עם נייר אפייה, מזלפים שמן זית, מתבלים במלח ופלפל ואופים 40 דקות עד לריכוך והזהבה.
-
- 5. יוצקים את התערובת לתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה, מטפטפים שמן זית מעל ושולחים לתנור ל-20 דקות או יותר להזהבה.
-
- 6. מסדרים את הירקות על הפולנטה ומגישים או מעבירים לתנור לחימום חוזר לפני ההגשה.
-
- טבעונים
-
- יכולים להחליף את החלב בכוס נוספת של מרק או מיץ עגבניות.