ברוסקטה תרד שמנת חמוצה
ארז קומרובסקי מכין מתאבן צמחוני מושלם ליום העצמאות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 לחם שאור בן יומיים פרוס
- ½ ק"ג תרד שטוף היטב
- 2 - ½ 1 גביעי שמנת חמוצה
- 4 שיני שום ירוק קצוצים דק
- ½ כוס שמן זית עדין (מזן קורינייקי או ליצ'ינו)
- מלח ים גס ופלפל לבן גרוס על פי הטעם
אופן ההכנה
- . מורחים מעט שמן זית על פרוסות הלחם היבש.
- 2. מאדים את התרד עם מעט שמן זית, 2-3 דקות, רק עד שהוא "נובל" ומחליף את צבעו. מתבלים במלח, פלפל ושום קצוץ.
- 3. מניחים את פרוסות הלחם על גריל גחלים וצולים עד שהפרוסות מזהיבות (היזהרו! - זה קורה מהר) מניחים מעל כל פרוסה כף גדושה תרד, כף שמנת חמוצה ומטפטפים עוד מעט שמן זית מלמעלה. בוזקים טיפ טיפונת מלח גס ומגישים מייד.