וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אמפנדה במילוי תירס

השף הראשי של אל גאוצ'ו, ניקי גרנר, מעניק מתכון לאמפנדס ממכר במילוי וצמחוני

מתכון מאת: ניקי גרנר, מערכת וואלה

אמפנדס של אל גאוצ'ו. נמרוד סונדרס
אמפנדס של אל גאוצ'ו

מצרכים למתכון

  • בצק לאמפנדס לטיגון או אפיה
  • חשוב מאוד: את בצק האמפנדס יש למלא אך ורק כאשר המלית מצוננת מהמקרר.
  • חומרים ל-12 יחידות:
  • 3 כוסות קמח 400 גרם (1 כוס = 135 גרם)
  • 1/3 כוס שמן (50 גרם שמן)
  • 160 מ"ל מים
  • 1 כפית מלח (7 גרם)
  • 1 כף סוכר (15 גרם)
  • מילוי תירס
  • חומרים למילוי 12 יחידות:
  • 400 גרם גרגירי תירס מסוננים ללא נוזלים
  • 50 גרם חמאה
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים דק
  • 1 פלפל אדום קצוץ דק
  • חצי כוס חלב
  • קורט מלח
  • קורט פלפל
  • קורט אגוז מוסקט
  • כף קמח

אופן ההכנה

  • לבצק:
  • 1. לשים את כל החומרים לבצק אחיד חלק ומבריק.
  • 2. לשים ומעצבים לצורת נחש.
  • 3. את הגליל בצק מחלקים ל-12 כדורים (כ-50 גרם ליחידה).
  • 4. מרדדים כל כדור על משטח מקומח לעובי של סנטימטר אחד. גרנר מציין כי ניתן להכין עיגולי בצק ולהקפיא אותם אך יש לדאוג להפריד בשכבות של ניילון נצמד.
  • 5. ממלאים במלית הרצויה כל עיגול בצק.
  • 6. מקפלים ומהדקים את הקצוות.
  • 7. מטגנים בשמן בחום בינוני כ- 160 מעלות עד שיצוף ויזהיב או אופים בתנור שחומם מראש ל-180 עד לקבלת צבע זהוב.
  • למילוי:
  • 1. טוחנים רבע מכמות גרגירי התירס (100 גרם)
  • 2. במחבת מחממים את החמאה ומטגנים את הבצל והפלפל האדום עד לשקיפות הבצל
  • 3. מוסיפים את יתרת גרגירי התירס ומטגנים כ-3 דקות
  • 4. מוסיפים את התבלינים והקמח ומערבבים היטב
  • 5. מוסיפים את החלב, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כ-30 דקות. מצננים היטב לפני מילוי הבצק.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully