מדיאס: חצילים ברוטב עגבניות, פול ירוק ובשר

בשר טחון המתבשל ברוטב עגבניות עם פול, חצילים ותבלינים - מהמפוארות שבמנות המטבח הסורי

מתכון מאת: אור ברי ורועי ענתבי, מערכת וואלה!
שלבי הכנת קדירת פסטה וחצילים. דניאל הוליסטר, דניאל אליסטר
שלבי הכנת קדירת פסטה וחצילים(צילום: דניאל הוליסטר)

מצרכים

  • ל-4 סועדים:
  • 1 ק"ג בשר אונטריב טחון (לבקש מהקצב)
  • 2 בצלים לבנים קצוצים
  • 10 שיני שום קלופות
  • 1/2 ק"ג פול נפרד מהתרמילים
  • פלפל ירוק חריף חתוך גס
  • 4 עגבניות קצוצות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 3 חצילים קלופים ופרוסים לרוחב בעובי של 1/2 ס"מ
  • כף כוסברה טרייה קצוצה
  • כף נענע קצוצה
  • 3 עלי דפנה
  • 4 גרגירי פלפל אנגלי
  • כפית בהרט
  • כפית פפריקה מתוקה
  • סוכר, מלח ופלפל
  • 4 כוסות מים
  • שמן זית

אופן ההכנה

  • 1. מאדים בשמן זית את הבצל והשום להזהבה. מוסיפים לסיר את הפלפל החריף, הפול הירוק, רסק העגבניות והעגבניות הקצוצות. מוסיפים את התבלינים ומכסים במים.
  • 2. לאחר רתיחה, מניחים את נתחי החצילים בתוך הרוטב ומוסיפים את הבשר הטחון. מבשלים כאשר הסיר מכוסה עוד כשעה וחצי.
  • 3.טועמים את התבשיל ומתקנים תיבול לפי הטעם. מוסיפים את הנענע והכוסברה מעל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully