מדיאס: חצילים ברוטב עגבניות, פול ירוק ובשר
בשר טחון המתבשל ברוטב עגבניות עם פול, חצילים ותבלינים - מהמפוארות שבמנות המטבח הסורי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 סועדים:
- 1 ק"ג בשר אונטריב טחון (לבקש מהקצב)
- 2 בצלים לבנים קצוצים
- 10 שיני שום קלופות
- 1/2 ק"ג פול נפרד מהתרמילים
- פלפל ירוק חריף חתוך גס
- 4 עגבניות קצוצות
- 2 כפות רסק עגבניות
- 3 חצילים קלופים ופרוסים לרוחב בעובי של 1/2 ס"מ
- כף כוסברה טרייה קצוצה
- כף נענע קצוצה
- 3 עלי דפנה
- 4 גרגירי פלפל אנגלי
- כפית בהרט
- כפית פפריקה מתוקה
- סוכר, מלח ופלפל
- 4 כוסות מים
- שמן זית
אופן ההכנה
- 1. מאדים בשמן זית את הבצל והשום להזהבה. מוסיפים לסיר את הפלפל החריף, הפול הירוק, רסק העגבניות והעגבניות הקצוצות. מוסיפים את התבלינים ומכסים במים.
- 2. לאחר רתיחה, מניחים את נתחי החצילים בתוך הרוטב ומוסיפים את הבשר הטחון. מבשלים כאשר הסיר מכוסה עוד כשעה וחצי.
- 3.טועמים את התבשיל ומתקנים תיבול לפי הטעם. מוסיפים את הנענע והכוסברה מעל.