וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לחנוכה, ולכל יום אחר בשנה: לביבות תירס שהילדים הכי אוהבים

בשיתוף סוגת

7.12.2023 / 6:00

ילדים משוגעים על תירס, בדיוק בשבילם מכינה אורלי פלאי ברונשטיין לביבות תירס מטריפות ושמזכירות בכלל שניצל

שניצל תירס של אורלי פלאי. נמרוד סונדרס
לא משנה אם תקראו להן לביבות תירס או שניצל תירס, הן פשוט טעימות/נמרוד סונדרס

הרבה ילדים אוהבים תירס יותר מכל דבר אחר. אני יודעת את זה מניסיון כי יש לי אחת כזו בבית - תירס על הפיצה, תירס בכפית, במקושקשת והכי הכי כקלח שלם עם מלח.

המתכון הבא ללביבות תירס מתאים לא רק לחנוכה, כי אם לכל יום בשנה. למה? כי הוא מזכיר בכלל שניצל תירס ביתי והוא נהדר לארוחת צהריים או ערב, כנשנוש לדרך וגם כאוכל אצבעות לקטנטנים שרק החלו לאכול ולטעום בעצמם.

גיוונים ושדרוגים:

לשניצל עוף ותירס מוסיפים לתערובת 250 גרם עוף טחון.

לשניצל גבינה ותירס מוסיפים לתערובת 100 גרם גבינת פרמזן מגוררת.

לשניצל תירס טבעוני מחליפים את הביצה בבלילה של קמח ומים שתאפשר לפירורי הלחם להידבק.

מבשלים גרעיני תירס עם קמח תירס (ממש כמו דייסה) ומתבלים לפי החשק והעדפות הילדים

שניצל תירס של אורלי פלאי. נמרוד סונדרס
הכנת לביבות תירס/נמרוד סונדרס

משטחים ומהדקים בידיים רטובות את התערובת בתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה. מצננים להתמצקות

שניצל תירס של אורלי פלאי. נמרוד סונדרס
הכנת לביבות תירס/נמרוד סונדרס

קורצים עיגולים, מצפים בביצה ובפירורי לחם ומטגנים או אופים בתנור חם

שניצל תירס של אורלי פלאי. נמרוד סונדרס
הכנת לביבות תירס/נמרוד סונדרס

לביבות תירס

מתכון מאת: אורלי פלאי ברונשטיין

30 דקות עבודה,60 דקות סה"כ,דרגת קושי בינונית,15 יחידות
שניצל תירס של אורלי פלאי. נמרוד סונדרס
אהובות הילדים. לביבות תירס

מצרכים למתכון

    • 400גרםגרעיני תירס טריים או מהקפאה או משימורים
    • 200גרםקמח תירס צהוב (כמו לפולנטה)
    • 1כףטריאקי
    • ½2 כוסותמים
    • מלח
    • פלפל שחור
  • לציפוי:

    • 1ביצה טרופה
    • פירורי לחם
  • לטיגון:

    • שמן להברשה או לטיגון

אופן ההכנה

איך מכינים לביבות תירס?

  • 1
    שמים בסיר את גרעיני התירס עם כוסות המים, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את קמח התירס תוך כדי ערבוב עד שהוא נספג בנוזלים ומתקבלת בלילה סמיכה.
  • 2
    מסירים מהכיריים, אם מוסיפים איזושהי תוספת זה הזמן. משטחים בתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה לשכבה אחידה בעובי ס"מ, מהדקים היטב בעזרת ידיים רטובות. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר, לשעה עד יממה.
  • 3
    קורצים עיגולים או כל צורה אחרת (אפשר בעזרת חותכני עוגיות). טובלים בביצה טרופה ומצפים בפירורי לחם.
  • 4
    מטגנים במחבת טפלון משומנת קלות 2-3 דקות משני הצדדים, עד שמזהיב יפה. אפשר לחילופין לרסס בשמן ולאפות ב-220 מעלות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    1
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully