מתכונים חמים

שניצל תירס ביתי

לביבות תירס לילדים, שמזכירות בכלל שניצל

מתכון מאת: אורלי פלאי ברונשטיין, מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

שניצל תירס של אורלי פלאי

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-15 שניצלים בקוטר 8 ס"מ:
  • 400 גרם גרעיני תירס טריים או מהקפאה או משימורים
  • 200 גרם קמח תירס
  • 1 כף טריאקי
  • מלח ופלפל
  • 1/2 2 כוסות מים
  • לציפוי:
  • ביצה טרופה
  • פירורי לחם
  • שמן – להברשה או לטיגון
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מביאים לרתיחה גרעיני תירס כוסות המים, מלח ופלפל. מנמיכים את הלהבה מוסיפים קמח תירס תוך כדי ערבוב עד שהוא נספג בנוזלים ומתקבלת בלילה סמיכה.
  • 2. מורידים מהכיריים, אם מוסיפים איזושהי תוספת זה הזמן. משטחים בתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה לשכבה אחידה בעובי ס"מ, מהדקים היטב בעזרת ידיים רטובות. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר, לשעה-עד יממה.
  • 3. קורצים עיגולים או צורה אחרת (אפשר בעזרת חותכני עוגיות).
  • 4. טובלים את העיגולים בביצה טרופה, מצפים בפירורי לחם ומטגנים במחבת טפלון משומנת קלות 3-2 דקות משני הצדדים, עד שמזהיב יפה. אפשר לחילופין לרסס בשמן ולאפות ב-220 מעלות.
  • גיוונים ושדרוגים:
  • לשניצל עוף ותירס- מוסיפים לתערובת 250 גרם עוף טחון.
  • לשניצל גבינה ותירס - מוסיפים לתערובת 100 גרם גבינת פרמזן מגוררת.
  • לשניצל תירס טבעוני – מחליפים את הביצה בבלילה של קמח ומים שתאפשר לפירורי הלחם להידבק.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully