מאפה טבעוני של חצילים וחומוס
כשרוצים לספק את הסועדים הטבעונים, אפשר להכין מנה ראשונה מהירה להכנה, ומספקת מאוד. עלה המלוואח ישמח מאוד מכל התוספות שיועמסו עליו.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- למאפה אחד (4 מנות):
- עלה מלוואח
- 1 חציל קטן פרוס
- 1/2 כוס גרגרי חומוס מבושלים
- 1 שן שום פרוסה
- 1 פלפל שיפקה (חריף וחמוץ) קצוץ דק
- 3 כפות שמן זית
- מלח ופלפל שחור
- 1/4 כוס טחינה להגשה
אופן ההכנה
- 1. מניחים עלה של בצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מסמנים שוליים ואופים אותו 10 דקות עד שהוא מתחיל להתרומם ולהזהיב קלות.
- 2. במקביל קולים/מטגנים את פרוסות החציל במחבת.
- 3. מתבלים את גרגרי החומוס עם שמן זית, שיפקה ושום ומתבלים במלח ופלפל.
- 4. מניחים את פרוסות החציל וגרגרי החומוס המתובלים על המלוואח האפוי למחצה, מפזרים מעט טחינה מעל ואופים 10 דקות נוספות להזהבה. מוסיפים עוד טחינה ומגישים.