מאפה טבעוני של חצילים וחומוס

כשרוצים לספק את הסועדים הטבעונים, אפשר להכין מנה ראשונה מהירה להכנה, ומספקת מאוד. עלה המלוואח ישמח מאוד מכל התוספות שיועמסו עליו.

מתכון מאת: אורלי פלאי ברונשטיין, מערכת וואלה!
מאפים לשבועות של אורלי פלאי. נמרוד סונדרס
מאפים לשבועות של אורלי פלאי

מצרכים

  • למאפה אחד (4 מנות):
  • עלה מלוואח
  • 1 חציל קטן פרוס
  • 1/2 כוס גרגרי חומוס מבושלים
  • 1 שן שום פרוסה
  • 1 פלפל שיפקה (חריף וחמוץ) קצוץ דק
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור
  • 1/4 כוס טחינה להגשה

אופן ההכנה

  • 1. מניחים עלה של בצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מסמנים שוליים ואופים אותו 10 דקות עד שהוא מתחיל להתרומם ולהזהיב קלות.
  • 2. במקביל קולים/מטגנים את פרוסות החציל במחבת.
  • 3. מתבלים את גרגרי החומוס עם שמן זית, שיפקה ושום ומתבלים במלח ופלפל.
  • 4. מניחים את פרוסות החציל וגרגרי החומוס המתובלים על המלוואח האפוי למחצה, מפזרים מעט טחינה מעל ואופים 10 דקות נוספות להזהבה. מוסיפים עוד טחינה ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully