וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלט עשבי תיבול טריים, שקדים מלוחים

השף וובה טשייב ממסעדת אבו שדיד בת"א מגיש סלט טעים, רענן וקל להכנה

מתכון מאת: וובה טשייב, מערכת וואלה

אוכל בריא באבושדיד. אפיק גבאי
אוכל בריא באבושדיד

מצרכים למתכון

  • ל 4 מנות ראשונות:
  • לסלט:
  • ½ כוס עלי פטרוזיליה מופרדים שלמים
  • ½ כוס עלי בזיליקום מופרדים שלמים
  • ½ כוס עלי נענע מופרדים שלמים
  • ½ כוס עלי כוסברה מופרדים
  • ½ כוס עלי רוקט פרוסים גס
  • ½ כוס עלי ראשד מופרדים
  • ½ כוס בצל ירוק חתוך גס
  • ½ כוס שקדים קלויים בשן זית עם מעט מלח
  • אופציה: להוסיף פרוסות דקיקות של פלפל ירוק
  • ויניגרט שיספיק להרבה סלט ויכול להישמר כחודש במקרר:
  • ½ כוס שמן זית
  • ½ כוס שמן קנולה
  • 2 כפות חרדל דיז'ון
  • 1 פלפל קלוי על אש גלויה עם קליפה, ללא גרעינים
  • 2 לימונים כבושים קטנים
  • 2 שיני שום קטנות
  • מיץ מלימון אחד
  • מלח
  • מעט מי קרח

אופן ההכנה

  • 1.טוחנים בבלנדר יד את השום, יחד עם הפלפל, הלימון הכבוש, החרדל ומי הקרח עד לקבלת מסה חלקה.
  • 2. מזליפים את השמן לאט תוך כדי טחינה עד לקבלת ויניגרט, מתקנים תיבול עם מלח ומיץ לימון טרי.
  • 3.מסדרים את כל העלים בקערה, מזלפים ויניגרט ומערבבים בעדינות עד שכל העלים מצופים בכמות נדיבה, אך לא מידי של ויניגרט.
  • 4.מחלקים לצלחות ובוזקים מעל את השקדים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully