סלט עשבי תיבול טריים, שקדים מלוחים
השף וובה טשייב ממסעדת אבו שדיד בת"א מגיש סלט טעים, רענן וקל להכנה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל 4 מנות ראשונות:
- לסלט:
- ½ כוס עלי פטרוזיליה מופרדים שלמים
- ½ כוס עלי בזיליקום מופרדים שלמים
- ½ כוס עלי נענע מופרדים שלמים
- ½ כוס עלי כוסברה מופרדים
- ½ כוס עלי רוקט פרוסים גס
- ½ כוס עלי ראשד מופרדים
- ½ כוס בצל ירוק חתוך גס
- ½ כוס שקדים קלויים בשן זית עם מעט מלח
- אופציה: להוסיף פרוסות דקיקות של פלפל ירוק
- ויניגרט שיספיק להרבה סלט ויכול להישמר כחודש במקרר:
- ½ כוס שמן זית
- ½ כוס שמן קנולה
- 2 כפות חרדל דיז'ון
- 1 פלפל קלוי על אש גלויה עם קליפה, ללא גרעינים
- 2 לימונים כבושים קטנים
- 2 שיני שום קטנות
- מיץ מלימון אחד
- מלח
- מעט מי קרח
אופן ההכנה
- 1.טוחנים בבלנדר יד את השום, יחד עם הפלפל, הלימון הכבוש, החרדל ומי הקרח עד לקבלת מסה חלקה.
- 2. מזליפים את השמן לאט תוך כדי טחינה עד לקבלת ויניגרט, מתקנים תיבול עם מלח ומיץ לימון טרי.
- 3.מסדרים את כל העלים בקערה, מזלפים ויניגרט ומערבבים בעדינות עד שכל העלים מצופים בכמות נדיבה, אך לא מידי של ויניגרט.
- 4.מחלקים לצלחות ובוזקים מעל את השקדים.