וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אנדיב מוקרם ברוטב גבינה – ויטלוף מט קאס

מתכון חלבי לשבועות שהגיע כל הדרך מהולנד

מתכון מאת: רות יולס, מערכת וואלה

אוכל הולנדי. אפיק גבאי
אוכל הולנדי

מצרכים למתכון

  • ל- 6 מנות:
  • 1 קילו אנדיב
  • לרוטב:
  • 45 גרם חמאה
  • 1/2 כוס קמח
  • 1/2 1 כוסות תערובת של חלב ומים (3/4 כוס מים ו- 3/4 כוס חלב)
  • 1/2 כוס גבינת גאודה, פרמזן או קשקבל מגוררת
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט
  • מלח
  • פלפל שחון טחון

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 2. חותכים פרוסה דקה מאד מהתחתית הקשה של כל אנדיב. בעזרת סכין חדה מוציאים את התוכן הקשה והמר שבמרכז האנדיב.
  • 3. מבשלים את ראשי האנדיב כ-20 דקות במי מלח או עד שהם רכים ומסננים היטב.
  • 4. מסדרים זוגות בתבנית אישית או את כולם יחד בתבנית מלבנית חסינת חום.
  • 5. להכנת הרוטב: בסיר קטן ממיסים את החמאה, מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שנוצרת רביכה. מוסיפים את תערובת החלב והמים ומבשלים על אש בינונית חמש דקת תוך כדי ערבוב. מסירים מהאש, מוסיפים את הגבינה המגוררת מערבבים היטב. מתבלים את הרוטב במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
  • 6. יוצקים את הרוטב על האנדיב ואופים בתנור החם עד שהרוטב מבעבע ומזהיב, 10-15 דקות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully