סלט תרד תורכי, אגוזי ברזיל וקרם פרש מוקצף
השף קובי בכר ממסעדות מלון ממילא בירושלים מכין סלט גורמה עם קרם פרש
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 500 גרם תרד תורכי רגיל או בייבי שטוף ומופרד מהגבעול
- 100 גרם אגוזי ברזיל
- שמן זית
- מיץ לימון
- 150מל' שמנת מתוקה
- 150 גרם קרם פרש
- מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- 1. מניחים את האגוזים על קרש חיתוך ושוברים מעט בעזרת סכין.
- 2. בקערת ערבוב מחברים את השמנת והקרם פרש מתבלים במעט מלח ופלפל ומקציפים בעזרת מטרפה עד לקבלת מרקם אוורירי אך יציב.
- 3. להגשה: מתבלים את עלי התרד בשמן זית, מיץ לימון, מלח, פלפל שחור גרוס ואגוזים, מערבבים היטב ומניחים בקערת הגשה. מעל מזלפים קרם פרש ומגישים.