צ'יפס תפוחי עץ
במקום לנשנש מזון תעשייתי מהשקית, תפנו לכם 5 דקות של עבודה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- תפוחי עץ גרני סמית, חרמון או פינק ליידי
- אפשרי: מעט קינמון ו/או אגוז מוסקט
אופן ההכנה
- 1. שוטפים היטב את התפוח, ופורסים לפרוסות דקות. אפשר לקלוף אבל לא חובה. אפשר להוציא את הליבה אבל גם ממש לא חובה.
- 2. מחממים תנור ל-120 מעלות.
- 3. מניחים את התפוחים על תבניות מרופדות נייר אפייה או על רשת. אם רוצים לתבל במעט קינמון או אגוז מוסקט זה הזמן.
- 4. אופים בטורבו כשעה. הופכים את התפוחים והופכים שעה וחצי נוספות. התפוחים לא אמורים להיות קשים ורק כשיתייבשו בחוץ, יהפכו קריספיים יותר.
- 5. מצננים על רשת ומעבירים לצנצנות סגורות.