- 1. משרים את הפטריות המיובשות במשך כ-4 דקות במים, עד שהן מתרככות ואז מוציאים מהנוזל ומשאירים בצד.
-
- 2. מכניסים לתוך מחבת- שמן זית, כל סוגי הפטריות, מלח, פלפל וטימין.
-
- 3. מטגנים הכל יחד ומקפיצים במשך כ-2 דקות. לאחר מכן מכבים את האש ומניחים בצד.
-
- 4. במחבת מאדים חמאה, שום, אורגנו ובצל ומאדים על אש נמוכה עד שהחמאה נמסה לחלוטין והבצל הופך שקוף.
-
- 5. מוסיפים את הריזוטו ומגבירים טיפה את האש (לרמה בינונית). ממשיכים לטגן את הריזוטו עד למידת החום הרצויה (כזו שלא ניתן לאחוז ביד בריזוטו יותר מ-3 שניות, כלומר ממש להחזיק ריזוטו אחד באצבע ולהרגיש).
-
- 6. מוסיפים כ-40 מ"ל יין לבן ומערבבים. מטגנים למשך כ-5 דקות ומאדים את האלכוהול.
-
- 7. לאט לאט כל פעם מוסיפים חצי מצקת של ציר עוף וממשיכים לערבב. מוסיפים ומערבבים עד שהריזוטו סופח אליו את כל הנוזלים.
-
- 8. מוסיפים פנימה את כל הפטריות, מתבלים במלח, מכבים את האש ומוסיפים: 30 גרם פרמזן מגורד ו-40 גרם מוצרלה.
-
- 9. לאחר שהריזוטו מוכן ומתקרר מעט מתחילים להכין כדורים. לוקחים כדור אורז (במשקל של כ-40 גרם) וכמו שניצל: עוטפים בביצה ופירורי לחם.
-
- 10. מחממים שמן צמחי עמוק ומטגנים את הכדורים כ-3 דקות להזהבה. מומלץ להגיש בליווי סלסה ורדה/ פסטו. להכנת הסלסה ורדה: חולטים את הירוקים במי מלח למשך 30 שניות. עוצרים בישול במי קרח וסוחטים היטב.
-
- 11. טוחנים הכל במערבב מזון עם מעט שום, קורט מלח ו-20 מ"ל שמן ארטישוק. כותשים את המרכיבים בבלנדר לרוטב סמיך.
-
- 12. מגישים את הארנצ'יני לשולחן, ומחסלים את כולו.