וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ארנצ'יני: כדורי ריזוטו מטוגנים

כל מי שהיה באיטליה יודע היטב שארנצ'יני אולי מופיע תחת מנה ראשונה, אבל אם מזמינים אותם, קשה להפסיק לאכול מהם, גם אם יש עיקרית בדרך.

מתכון מאת: מיכאל גרטופסקי, מערכת וואלה

נשנושים איטלקיים של צ'יקטי. צילום:אפיק גבאי,
נשנושים איטלקיים של צ'יקטי/צילום:אפיק גבאי

מצרכים למתכון

  • ל-2 מנות:
  • 150 מ"ל ציר עוף
  • 10 גרם בצל חתוך לחצאי טבעות דקות
  • שן שום אחת חתוכה לפרוסות דקות
  • כ-100 גרם פטריות טריות ומיובשות: פטריות טריות- שמפניון, ירדן, חורש, פטריות יבשות- פורצ'יני, שנטרל כהות, שנטרל זהובות, שיטקה, יער.
  • 100 גרם אורז ריזוטו ארבוריו עדיפות לאיכות גבוהה
  • 20 גרם חמאה
  • 70 גרם גבינת מוצרלה
  • 30 גרם גבינת פרמזן.
  • סלסה ורדה (לא חובה)/ פסטו קנוי
  • 50 עלי בזיליקום מופרדים
  • 50 עלי פטרוזיליה
  • 20 עלי אורגנו
  • 2 שיני שום
  • קורט מלח
  • 20 מ"ל שמן ארטישוק

אופן ההכנה

  • 1. משרים את הפטריות המיובשות במשך כ-4 דקות במים, עד שהן מתרככות ואז מוציאים מהנוזל ומשאירים בצד.
  • 2. מכניסים לתוך מחבת- שמן זית, כל סוגי הפטריות, מלח, פלפל וטימין.
  • 3. מטגנים הכל יחד ומקפיצים במשך כ-2 דקות. לאחר מכן מכבים את האש ומניחים בצד.
  • 4. במחבת מאדים חמאה, שום, אורגנו ובצל ומאדים על אש נמוכה עד שהחמאה נמסה לחלוטין והבצל הופך שקוף.
  • 5. מוסיפים את הריזוטו ומגבירים טיפה את האש (לרמה בינונית). ממשיכים לטגן את הריזוטו עד למידת החום הרצויה (כזו שלא ניתן לאחוז ביד בריזוטו יותר מ-3 שניות, כלומר ממש להחזיק ריזוטו אחד באצבע ולהרגיש).
  • 6. מוסיפים כ-40 מ"ל יין לבן ומערבבים. מטגנים למשך כ-5 דקות ומאדים את האלכוהול.
  • 7. לאט לאט כל פעם מוסיפים חצי מצקת של ציר עוף וממשיכים לערבב. מוסיפים ומערבבים עד שהריזוטו סופח אליו את כל הנוזלים.
  • 8. מוסיפים פנימה את כל הפטריות, מתבלים במלח, מכבים את האש ומוסיפים: 30 גרם פרמזן מגורד ו-40 גרם מוצרלה.
  • 9. לאחר שהריזוטו מוכן ומתקרר מעט מתחילים להכין כדורים. לוקחים כדור אורז (במשקל של כ-40 גרם) וכמו שניצל: עוטפים בביצה ופירורי לחם.
  • 10. מחממים שמן צמחי עמוק ומטגנים את הכדורים כ-3 דקות להזהבה. מומלץ להגיש בליווי סלסה ורדה/ פסטו. להכנת הסלסה ורדה: חולטים את הירוקים במי מלח למשך 30 שניות. עוצרים בישול במי קרח וסוחטים היטב.
  • 11. טוחנים הכל במערבב מזון עם מעט שום, קורט מלח ו-20 מ"ל שמן ארטישוק. כותשים את המרכיבים בבלנדר לרוטב סמיך.
  • 12. מגישים את הארנצ'יני לשולחן, ומחסלים את כולו.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully