- 1. על אמבט מים (באן מארי) ממיסים את החמאה והשוקולד הלבן (הכמות הגדולה) עד לאיחוד חומרים. מוטב להסיר מוקדם מאשר מאוחר את התערובת מעל האש ולערבב בעזרת מרית עד לקבלת עיסה אחידה. אחרת, היא תישרף לכם.
-
- 2. מניחים את העיסה בצד לצינון (לא במקרר) ובינתיים טורפים את הביצים ותמצית הווניל. ובקערה נפרדת מערבבים היטב את כל היבשים.
-
- 3. מוסיפים לעיסה שהתקררה את הסוכר ומקציפים קלות ידנית. מוסיפים את הביצים וממשיכים להקציף עד לקבלת תפיחה קלה.
-
- 4. מוסיפים בהדרגה את היבשים בשלושה סבבים. מערבבים עם מרית ולא יתר על המידה.
-
- 5. מוסיפים לתערובת את האגוזים ופתיתי השוקולד ומערבבים קלות.
-
- 6. מחממים תנור ל-150 מעלות מצב טורבו. משמנים בתרסיס תבנית בגודל 20x20 אפשר גם 20x30 (יצאו ?נמוכים? יותר) ומרפדים בנייר אפיה ששוליו עולים על גובה התבנית. למי שמשתמש בפורמה - יש להניח על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה בלבד.
-
- 7. יוצקים את התערובת ומשטחים באופן שווה ובגובה אחיד.
-
- 8. אופים במשך 25-30 דקות ומשגיחים שלא לאפות יתר על המידה. סימן ראשון שמסמן על סיום אפיה הוא שוליים חומים בהירים. אפשר גם לבצע מבחן קיסם אולם הפעם מותר שיתלו על הקיסם מס? פירורים דביקים מעט, אבל שלא יעטף לגמרי בעיסה רכה.
-
- 9. מוציאים מהתנור ומצננים על משטח קר. מכסים בניילון נצמד למנוחה של 5 שעות או ללילה.
-
- 10. חותכים לריבועים בגודל 6x6 ומגישים בלוויית כוס מים קרים :)
-
- 11. יש לשמור במקרר עד שבוע ימים.