וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

גריסיני מזרח תיכוני

מירב שיינר אופה גריסיני מזרח תיכוני, מקלות בצק מבושמים בתבלינים במרקם פריך וממכר

מתכון מאת: מירב שיינר דנצ'נקו, מערכת וואלה

גריסיני של מירב שייינר. נמרוד סונדרס
גריסיני של מירב שייינר

מצרכים למתכון

  • ל 50-60 גריסיני:
  • 1 ק"ג קמח קשה (קמח ללחם, שערך החלבון שלו גבוהה מ-11 ל-100 גרם)
  • 550 מ"ל מים
  • 25 גר? שמרים טריים
  • 20 גר? סוכר
  • 200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
  • 10 גרם (בערך כפית) גרגירי כוסברה טחונים
  • 10 גרם כמון (כפית)
  • 5 גרם תבלין בהרט (1/2 כפית)
  • 5 גרם כורכום טחון (1/2 כפית)
  • 15 גרם מלח (כפית וחצי)
  • 100 מ"לשמן זית (1/2 כוס חד פעמית)
  • לקישוט
  • שומשום/קצח

אופן ההכנה

  • 1. בקערת המיקסר ממיסים היטב את השמרים במים.
  • 2. מתקינים וו גיטרה ומוסיפים את הקמח. מתחילים ללוש במהירות בינונית.
  • 3. מוסיפים את הסוכר ולשים כחמש דקות.
  • 4. מוסיפים תוך המשך לישה את קוביות החמאה בהדרגה עד שנטמעות כליל בעיסה.
  • 5. מערבבים את כל התבלינים והמלח בקערה קטנה ומוסיפים, ממשיכים ללוש עוד חמש דקות.
  • 6. מתחילים לזלף בעדינות ובמתינות את שמן הזית תוך כדי המשך לישה. לשים עוד כ-10 דקות.
  • 7. מוציאים את הבצק מקערת המיקסר. מחלקים הבצק לשניים.
  • 8. מקמחים 2 קערות גדולות, מניחים בתוכן את הבצק, מכסים ומכניסים למקרר לשלוש שעות. מוציאים ומנחיתים את הבצק. מחזירים למנוחה של עוד שעה במקרר.
  • 9. מחממים תנור ל-220 מעלות טורבו. מרדדים את הבצק למלבן שאורכו עד 8 ס?מ ועוביו עד 3 מ?מ. בעזרת סכין גלגלת (כמו של פיצה) חותכים למקלות בעובי אצבע - 1 ס?מ. מניחים מיד על תבנית מרופדת בנייר אפיה במרחק של 1 ס?מ בין האחד לשני.
  • 10. מברישים בביצה מהולה במעט מים. מפזרים שומשום / קצח. אופים במשך 12-15 דק? עד לקבלת צבע חום ענברי. מוציאים מהתנור ומצננים בתבנית. אחרי שעה מכניסים לכלי אטום. ניתן לאחסן עד 3 חודשים.
  • גיוונים: לאלה מכם המעוניינים לשמור על הגריסיני באוריינטציה האיטלקית ועדיין לתת עיקצוץ בטעם, יכולים להמיר את התבלינים לאורגנו ובזיליקום מיובשים טחונים דק.
  • פרווה: לגירסת הפרווה יש להמיר החמאה במרגרינה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully