- 1. בקערת המיקסר ממיסים היטב את השמרים במים.
-
- 2. מתקינים וו גיטרה ומוסיפים את הקמח. מתחילים ללוש במהירות בינונית.
-
- 3. מוסיפים את הסוכר ולשים כחמש דקות.
-
- 4. מוסיפים תוך המשך לישה את קוביות החמאה בהדרגה עד שנטמעות כליל בעיסה.
-
- 5. מערבבים את כל התבלינים והמלח בקערה קטנה ומוסיפים, ממשיכים ללוש עוד חמש דקות.
-
- 6. מתחילים לזלף בעדינות ובמתינות את שמן הזית תוך כדי המשך לישה. לשים עוד כ-10 דקות.
-
- 7. מוציאים את הבצק מקערת המיקסר. מחלקים הבצק לשניים.
-
- 8. מקמחים 2 קערות גדולות, מניחים בתוכן את הבצק, מכסים ומכניסים למקרר לשלוש שעות. מוציאים ומנחיתים את הבצק. מחזירים למנוחה של עוד שעה במקרר.
-
- 9. מחממים תנור ל-220 מעלות טורבו. מרדדים את הבצק למלבן שאורכו עד 8 ס?מ ועוביו עד 3 מ?מ. בעזרת סכין גלגלת (כמו של פיצה) חותכים למקלות בעובי אצבע - 1 ס?מ. מניחים מיד על תבנית מרופדת בנייר אפיה במרחק של 1 ס?מ בין האחד לשני.
-
- 10. מברישים בביצה מהולה במעט מים. מפזרים שומשום / קצח. אופים במשך 12-15 דק? עד לקבלת צבע חום ענברי. מוציאים מהתנור ומצננים בתבנית. אחרי שעה מכניסים לכלי אטום. ניתן לאחסן עד 3 חודשים.
-
- גיוונים: לאלה מכם המעוניינים לשמור על הגריסיני באוריינטציה האיטלקית ועדיין לתת עיקצוץ בטעם, יכולים להמיר את התבלינים לאורגנו ובזיליקום מיובשים טחונים דק.
-
- פרווה: לגירסת הפרווה יש להמיר החמאה במרגרינה