סלט בורגול ומלפפונים קייצי
סלט בורגול מרענן עם פטה, צנוברים, ורוטב פטנט: צזיקי מיוחד עם יוגורט ומלפפונים טחונים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-2 מנות
- לסלט
- כוס בורגול מושרה ומוכן לאכילה
- שן שום כתושה
- 2 כפיות צנוברים קלויים
- 2 כפות עירית קצוצה
- 3 כפות שמן זית
- 3 כפות מיץ לימון
- כפית חומץ
- מלח
- פלפל
- לקישוט
- 1 מלפפון קטן פרוס דק מאוד/4 יחידות בייבי מלפפון פרוס דק לרוחב
- 1 צנונית פרוסה דק
- 100 גרם גבינת פטה באיכות טובה, חתוכה לקוביות
- לרוטב
- 280 גרם מיץ מלפפון ירוק
- 100 גרם יוגורט כבשים סמיך
- 2 כפות שמן זית
- מלח
- פלפל
אופן ההכנה
- . טוחנים במסחטת מיצים/מיקסר את המלפפון ומסננים. מערבבים את המלפפון עם היוגורט ושמן הזית ומתבלים.
- 2. בקערה מערבבים בורגול, חומץ, שום, צנוברים, עירית, שמן זית מיץ לימון ותבלינים.
- 3. לוקחים כף מהסלט ומניחים במרכז צלחת הגשה. מוסיפים צנוניות, פטה ומלפפונים.
- 4. מוזגים את יוגורט המלפפונים הטחון לצד הסלט ומגישים.