עוגת שזיפים הפוכה

עוגה עסיסית מפירות העונה

מתכון מאת: אורלי פלאי ברונשטיין, מערכת וואלה!
עוגת שזיפים הפוכה

מצרכים

  • לתבנית בקוטר 22-24 ס"מ:
  • 12 שזיפים חצויים
  • 20 גרם חמאה רכה
  • כ-1/3 כוס (100 גרם) סוכר חום כהה
  • 1 כפית קינמון
  • לבלילת העוגה:
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 2 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 1 כוסות קמח תופח

אופן ההכנה

  • 1 . מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • 2. מערבבים את השזיפים עם סוכר חום וקינמון ומעבירים לתבנית משומנת בחמאה היטב.
  • 3. מקציפים שמנת מתוקה עם ביצים, וניל וסוכר במשך 3 דקות לקבלת תערובת תפוחה. מוסיפים את הקמח ומערבלים קלות רק עד שהוא נטמע, כמה שפחות.
  • 4. יוצקים על השזיפים ואופים במשך 40 דקות או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.
  • גיוון
  • מוסיפים לשזיפים 50 גרם שקדים פרוסים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully