עוגת שזיפים הפוכה
עוגה עסיסית מפירות העונה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לתבנית בקוטר 22-24 ס"מ:
- 12 שזיפים חצויים
- 20 גרם חמאה רכה
- כ-1/3 כוס (100 גרם) סוכר חום כהה
- 1 כפית קינמון
- לבלילת העוגה:
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- 2 ביצים
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 כוס סוכר
- 1/2 1 כוסות קמח תופח
אופן ההכנה
- 1 . מחממים תנור ל-170 מעלות.
- 2. מערבבים את השזיפים עם סוכר חום וקינמון ומעבירים לתבנית משומנת בחמאה היטב.
- 3. מקציפים שמנת מתוקה עם ביצים, וניל וסוכר במשך 3 דקות לקבלת תערובת תפוחה. מוסיפים את הקמח ומערבלים קלות רק עד שהוא נטמע, כמה שפחות.
- 4. יוצקים על השזיפים ואופים במשך 40 דקות או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.
- גיוון
- מוסיפים לשזיפים 50 גרם שקדים פרוסים.