פסטה ברוטב זיתים, עגבניות ופירורי לחם
מאיה דרין מקדישה את המתכון הזריז הזה שאהוב במיוחד על ילדים, להורים עסוקים: פסטה חמה עטופה ברוטב מושלם של עגבניות וזיתים, ותוספת קראנצ'ית מפתיעה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-2 מנות:
- 1/2 חב' פסטה קצרה (250 גרם) מבושלת לפי הוראות היצרן
- 20 עגבניות שרי תמר אדומות מאוד
- 10 זיתים מגולענים בשני צבעים (קלמטה, סורים)
- 2 שיני שום פרוסות
- 2 כפות עלי טימין טרי
- 1/3 1/2 כוס שמן זית
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס לפי הטעם
- לקישוט:
- 3/4 כוס פירורי לחם
- חופן פטרוזיליה
- 2 שיני שום כתושות
- שמן זית לפי הצורך
- 2 כפות גדושות גבינת פקורינו מגוררת
אופן ההכנה
- 1. חותכים את עגבניות השרי לפרוסות עגולות ואת הזיתים לרבעים.
- 2. מחממים שמן זית במחבת ומוסיפים עגבניות, זיתים, שום וטימין. מנמיכים את האש ומבשלים באיטיות במשך כ-3 דקות עד שהעגבניות מגירות נוזלים.
- 3. מתבלים במלח ופלפל.
- 4. מוסיפים את הפסטה המבושלת ומערבבים היטב.
- 5. בינתיים טוחנים פירורי לחם, פטרוזיליה, שום, שמן זית ומלח ופלפל. קולים במחבת יבשה את תערובת פירורי הלחם.
- 6. מפזרים בנדיבות על הפסטה גבינת פקורינו ופירורי לחם מתובלים. מגישים.