- 1. לתוך קערת מעבד מזון עם להב חדה מכניסים קמח, אבקת סוכר, מלח ומעליהם את החמאה. מתחילים לעבד בפולסים, תוך הוספת החלמונים.
-
- 2. מחלקים את הבצק לשני חלקים. משטחים כל חלק לצורת ריבוע ועוטפים היטב בניילון נצמד. מכניסים למקרר לשעה לפחות.
-
- 3. מוציאים את הבצק שהתייצב במקרר. מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים לעובי של 5 מ"מ .
-
- 4. קורצים עוגיות עם הצורה האהובה עליכם ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה. מכניסים את התבנית עם העוגיות למקרר ל- 10 דקות.
-
- 5. בינתיים מחממים תנור ל- 160 מעלות ומכינים את המילוי: מעבדים היטב את כל החומרים במעבד מזון לכדי עיסה חלקה והומוגנית בצבעה ומרקמה.
-
- 6. מפזרים מעט אבקת סוכר על משטח העבודה ומשטחים את בצק המרציפן על גבי נייר אפיה לעובי של 3 מ"מ. קורצים בצורה האהובה עליכם. מניחים בצד, על גבי נייר אפיה.
-
- 7. מכינים את הציפוי: ממיסים את הסוכר, הסירופ והמים ומביאים להתחלת רתיחה. מכניסים פנימה את השוקולד ומבשלים עד להסמכה קלה והברקה.
-
- 8. מוציאים את העוגיות מהמקרר ואופים כ- 15 דקות עד לקבלת מראה זהוב עם שוליים טיפה יותר כהים. מצננים את העוגיות על רשת צינון מיד בתום האפייה עד למצב קר לגמרי.
-
- 9. מרכיבים את העוגיה: בעזרת כפית קטנה, מנקדים את מרכז העוגיה ומניחים מעליה את המרציפן הקרוץ. מנקדים שוב בשוקולד מעל המרציפן וסוגרים עם עוגיה נוספת לסנדביץ'. ממשיכים עד שמסיימים עם כל העוגיות ומניחים בצד להיצמדות והיקרשות.
-
- 10. טובלים כל עוגיה בתערובת השוקולד עד מחציתה ומניחים להיקרשות. אוכלים בליווי מוסיקה טובה.