סינטה עסיסית עם סלט קוסקוס
אם מתחשק לכם נתח בשר עשוי כהלכה, אך אתם לא רוצים משהו משמין מדי, יוסי שטרית מלמד אתכם איך להכין נתח סינטה מעולה לצד סלט קוסקוס מלא בטעמים.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- לסלט:
- 1 כוס קוסקוס מבושל
- 2 כפות זיתים שחורים חתוכים גס
- 3 כפות קוביות דלעת לא מבושלות
- 10 עלי בזיליקום חתוכים לרצועות
- 1/2 בצל סגול קצוץ דק
- 2 כפות צנוברים קלויים
- 3 כפות שמן זית
- מלח
- פלפל
- 2 כפות חומץ לבן
- לסינטה:
- 300 גרם סינטה נקייה מעור ושומן
- 3-5 כפות שמן זית
- מלח גס
- פלפל שחור
- לקרם דלעת (לא חובה):
- 300 גרם דלעת שבושלה במים עד לריכוך ונטחנה
- לקישוט:
- עלי אפונה
אופן ההכנה
- 1. מכינים את הסלט: מבשלים את הקוסקוס.
- 2. ממליחים ומפלפלים את הסינטה וצורבים עם מעט שמן על מחבת פסים חמה. צורבים את הסינטה 3-4 דקות מכל צד. כשהופכים מנמיכים את האש. לחלופין אפשר לצרוב רק בצד אחד ולהכניס לתנור לחום של 250 מעלות ל-5-6 דקות בתנור. נותנים לסינטה לנוח.
- 3. בינתיים בקערת הסלט מערבבים קוסקוס, בצל קצוץ, זיתים, קוביות דלעת, צנוברים קלויים, עלי בזיליקום קצוצים. מתבלים עם שמן זית, חומץ, מלח ופלפל.
- 4. מרכיבים את המנה: פורסים את הסינטה לפרוסות לא עבות מדי. מזלפים פס של קרם דלעת. מוסיפים מהסלט בצד, ומגישים.