פטוצ'יני עם ארטישוק, פול וזיתים שחורים
חמש דקות במחבת ויש לכם ארוחה מהירה, משביעה, וטעימה כמו במסעדה. שף אוראל קמחי מכין רוטב פסטה עשיר בלי טיפת שמנת
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-4 מנות:
- 500 גרם פטוצ'יני יבש
- 4 כפות שמן זית
- 1 בצל לבן פרוס
- 3 שיני שום פרוסות
- 3 תחתיות ארטישוק פרוסות
- 1/2 כוס פול ירוק
- 10 זיתים שחורים קצוצים גס (רצוי זיתי טאסוס)
- 1/2 כוס יין לבן
- להגשה
- 80 גרם פרמזן מגורד
אופן ההכנה
- אופן ההכנה:
- 1. מכינים פסטה: מרתיחים סיר עם הרבה מים ומלח ומבשלים לפי הוראות ההכנה.
- 2. במקביל מכינים את הרוטב: במחבת עם שמן זית מאדים את הבצל עד שקיפות ומוסיפים את השום.
- 3. לאחר הזהבה קלה של הבצל מוסיפים את הארטישוק, הפול והזיתים השחורים, מתבלים מאדים כ-2 דקות ומוסיפים את היין הלבן.
- 4. מערבבים קלות ומחכים שהיין יצטמצם.
- 5. לאחר מכן מוסיפים את הפסטה לרוטב. מפזרים את הפרמזן מעל כל מנה ומגישים.