עוגיות תפוזים ושמן זית
לעוגיות האלה יש בצק פריך ארומטי ומשגע. כיפי לאכילה בימי החורף הקרים לצד כוס תה ירוק. ניתן להשתמש במתכון כדי ליצר תחתית לעוגת גבינה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-40 עוגיות
- 150 גרם קמח לבן (כוס+כף)
- 50 גרם סוכר (רבע כוס)
- 50 מ"ל מיץ תפוזים (3 כפות +כפית)
- 1 קליפת תפוז מגוררת
- 45 מ"ל שמן זית (3 כפות)
- קורט מלח
- אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה
- אופן ההכנה:
- 1. מעבדים במיקסר עם גיטרה קמח, סוכר וקורט מלח ומוסיפים לאט ובזרם אחיד את שמן הזית. כשנוצרים פרורים מוסיפים פנימה את מיץ התפוזים וקליפת התפוז ומעבדים עד שמתקבל בצק אחיד.
- 2. עוטפים בניילון נצמד ומצננים 15 דקות במקרר.
- 3. על משטח מקומח קלות מרדדים את הבצק לעובי חצי ס"מ וקורצים ממנו עיגולים בקוטר 3 ס"מ. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 כ7 דקות עד שמזהיב קלות.
- 4. מצננים ומפדרים באבקת סוכר.