- 1. מכינים שמן בזיליקום: טוחנים במעבד מזון שמן בזיליקום ומלח, מניחים לשעה, מסננים במסננת מרופדת בבד גזה או בנייר.
-
- 2. מחממים תנור ל180 מעלות.
-
- 3. מורחים שמן על מחבת פסים מחממים מניחים את הקבב ל-2 דקות מכל צד רק עד שמחליף צבע ונצרב קלות מבחוץ. שומרים בצד.
-
- 4. מערבבים בקערה קטנה מיונז, פטרוזיליה, שום, מלח ופלפל.
-
- 5. מורחים על כל רבע מלאווח כפית מתערובת המיונז מניחים קבב בצד הרחב ומגלגלים לכיוון הצר תוך כדי שמושכים קלות את הקצה, כמו רוגעלך, חוזרים על הפעולה עם כל הקבבים.
-
- 6. מסדרים על מגש, מורחים ביצה על הבצק ומפזרים שומשום אופים כ-25 דקות או עד שהמאפה זהוב.
-
- 7. מגישים על רוטב טחינה ומזלפים שמן בזיליקום. מגישים מיד.