רוגעלך מלאווח במילוי ממכר
רות אוליבר משדכת דפי מלוואח לקבב בטחינה והופכת באמצעות גלגול אחד פשוט את השלם לטעים מסך חלקיו
רוגעלך מלוואח (צילום: נמרוד סונדרס)
מחשבון המרות
- ל-12 יחידות
- שמן בזיליקום ירוק
- 1 צרור בזיליקום
- 1/2 כוס שמן זית
- 1/4 כפית מלח
- לרוגעלך
- 12 יחידות קבב מאורכים (אפשר לקנות מוכן ולהפשיר)
- 2 כפות שמן קנולה
- 4 יחידות מלאווח מופשרים קלות מחולקים ל-4
- 3 כפות מיונז
- 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
- 2 שיני שום
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1 ביצה טרופה למריחה
- מעט שומשום
- 1. מכינים שמן בזיליקום: טוחנים במעבד מזון שמן בזיליקום ומלח, מניחים לשעה, מסננים במסננת מרופדת בבד גזה או בנייר.
- 2. מחממים תנור ל180 מעלות.
- 3. מורחים שמן על מחבת פסים מחממים מניחים את הקבב ל-2 דקות מכל צד רק עד שמחליף צבע ונצרב קלות מבחוץ. שומרים בצד.
- 4. מערבבים בקערה קטנה מיונז, פטרוזיליה, שום, מלח ופלפל.
- 5. מורחים על כל רבע מלאווח כפית מתערובת המיונז מניחים קבב בצד הרחב ומגלגלים לכיוון הצר תוך כדי שמושכים קלות את הקצה, כמו רוגעלך, חוזרים על הפעולה עם כל הקבבים.
- 6. מסדרים על מגש, מורחים ביצה על הבצק ומפזרים שומשום אופים כ-25 דקות או עד שהמאפה זהוב.
- 7. מגישים על רוטב טחינה ומזלפים שמן בזיליקום. מגישים מיד.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה