- 1. לבצק: בקערת מיקסר עם בלון מקציפים ביצים וסוכר למסה תפוחה ובהירה.
-
- 2. מערבבים את הדבש והחמאה המומסת ומזלפים לאט לתערובת הביצים.
-
- 3. מוסיפים בהדרגה את הסודה ולאחר מכן את הקמח ולשים עם וו לישה עד לקבלת בצק חלק ונעים למגע.
-
- 4. עוטפים בניילון נצמד ומצננים שעה במקרר.
-
- 5. מרדדים היטב לעובי של 1/2 ס?מ ומחלקים את הבצק לחמש/ שש יריעות מלבניות בגודל 2813* (בתום האפיה לאחר יישור השוליים נגיע לגודל יריעה 2612* )
- דוקרים קלות את הבצק בעזרת מזלג.
-
- 6. אופים כ7-10- דקות במרכז התנור, עד להזהבה, ב- 220 מעלות סטטי (טורבו 170 מעלות!) יש להשגיח על הבצק בזמן האפייה ולא לאפות מדי
-
- 7. מצננים כחצי שעה על רשת צינון.
-
- 8. למלית: דוקרים קלות את יריעות הבצק בעזרת קיסם ומספיגים במעט ברנדי.
-
- 9. בתוך קערה בינונית מערבבים את השמנת והסוכר היטב ומניחים במקרר לחצי שעה.
-
- 10. מוסיפים את האגוזים לתערובת השמנת. מתחילים לבנות שכבות של בצק וקרם (יוצא כ-6-7 שכבות). משאירים שכבת בצק עליונה ללא קרם. מכניסים למקרר לצינון של שעתיים לפחות.
-
- 11. לרוטב הטופי: בקלחת קטנה על אש בינונית ממיסים חמאה. מוסיפים סוכר ומבשלים יחד כשלוש דקות עד לקבלת מסה נוזלית אחידה ומבריקה.
-
- 12. מסירים מן האש ומוסיפים שמנת. נעזרים במטרפה כדי לאחד את המרקמים.
-
- 13. מחזירים לאש נמוכה ומבשלים עד להתחלה של רתיחה תוך ערבוב תמידי עם מטרפה.
-
- 14. מסירים מהאש ומצננים חמש דקות.
-
- 15 יוצקים על השכבה העליונה של העוגה. מפזרים מעל פירורים משאריות הבצק. מכניסים למקרר לצינון ללילה לפני הגשה.
-
- המרות לפרווה:
-
- -במקום חמאה כף גדושה שמן
- -במקום שמנת חמוצה, שמנת צמחית מוקצפת לקרם
- - במקום הטופי אפשר להכין קרמל יבש (חימום סוכר בלבד עד לצבע ענברי) ולזלף בעזרת מזלג שתי וערב בצורת רשת ולפזר מלמעלה עוד אגוזי מלך קלויים .