וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת מדוביק

מתכון לעוגת שכבות גבוהה מבצק דבש עם קרם שמנת עשיר מצופה רוטב טופי

מתכון מאת: מירב שיינר דנצ'נקו, מערכת וואלה

עוגת דבש מדוביק. אפיק גבאי
עוגת דבש מדוביק

מצרכים למתכון

  • לתבנית 40*30
  • לבצק:
  • 3 ביצים גדולות
  • 3 כפות גדושות דבש
  • 2 כפות גדושות חמאה מומסת (40 גר?)
  • 1 כוס סוכר (200 גר?)
  • 3 כוסות קמח (450 גר?)
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • לקרם המלית:
  • 1/2 כוס ברנדי (לא חובה, רק לזירוז ריכוך הבצק, אפשר גם בלי)
  • 1500 גר? שמנת חמוצה לפחות 20% שומן ומעלה
  • (זו לא טעות – הכמות תספיק למלית של 6-7 שכבות)
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס אגוזי מלך קלויים גרוסים
  • לרוטב טופי:
  • 50 גר? חמאה
  • 150 גר? סוכר
  • 170 גר? שמנת מתוקה

אופן ההכנה

  • 1. לבצק: בקערת מיקסר עם בלון מקציפים ביצים וסוכר למסה תפוחה ובהירה.
  • 2. מערבבים את הדבש והחמאה המומסת ומזלפים לאט לתערובת הביצים.
  • 3. מוסיפים בהדרגה את הסודה ולאחר מכן את הקמח ולשים עם וו לישה עד לקבלת בצק חלק ונעים למגע.
  • 4. עוטפים בניילון נצמד ומצננים שעה במקרר.
  • 5. מרדדים היטב לעובי של 1/2 ס?מ ומחלקים את הבצק לחמש/ שש יריעות מלבניות בגודל 2813* (בתום האפיה לאחר יישור השוליים נגיע לגודל יריעה 2612* )
  • דוקרים קלות את הבצק בעזרת מזלג.
  • 6. אופים כ7-10- דקות במרכז התנור, עד להזהבה, ב- 220 מעלות סטטי (טורבו 170 מעלות!) יש להשגיח על הבצק בזמן האפייה ולא לאפות מדי
  • 7. מצננים כחצי שעה על רשת צינון.
  • 8. למלית: דוקרים קלות את יריעות הבצק בעזרת קיסם ומספיגים במעט ברנדי.
  • 9. בתוך קערה בינונית מערבבים את השמנת והסוכר היטב ומניחים במקרר לחצי שעה.
  • 10. מוסיפים את האגוזים לתערובת השמנת. מתחילים לבנות שכבות של בצק וקרם (יוצא כ-6-7 שכבות). משאירים שכבת בצק עליונה ללא קרם. מכניסים למקרר לצינון של שעתיים לפחות.
  • 11. לרוטב הטופי: בקלחת קטנה על אש בינונית ממיסים חמאה. מוסיפים סוכר ומבשלים יחד כשלוש דקות עד לקבלת מסה נוזלית אחידה ומבריקה.
  • 12. מסירים מן האש ומוסיפים שמנת. נעזרים במטרפה כדי לאחד את המרקמים.
  • 13. מחזירים לאש נמוכה ומבשלים עד להתחלה של רתיחה תוך ערבוב תמידי עם מטרפה.
  • 14. מסירים מהאש ומצננים חמש דקות.
  • 15 יוצקים על השכבה העליונה של העוגה. מפזרים מעל פירורים משאריות הבצק. מכניסים למקרר לצינון ללילה לפני הגשה.
  • המרות לפרווה:
  • -במקום חמאה כף גדושה שמן
  • -במקום שמנת חמוצה, שמנת צמחית מוקצפת לקרם
  • - במקום הטופי אפשר להכין קרמל יבש (חימום סוכר בלבד עד לצבע ענברי) ולזלף בעזרת מזלג שתי וערב בצורת רשת ולפזר מלמעלה עוד אגוזי מלך קלויים .

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully