פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוגת מדוביק

      מתכון לעוגת שכבות גבוהה מבצק דבש עם קרם שמנת עשיר מצופה רוטב טופי

      8 מדרגים / 3.44 כוכבים

      עוגת דבש מדוביק (אפיק גבאי)
      עוגת דבש מדוביק (אפיק גבאי)

      מצרכים

      • לתבנית 40*30
      • לבצק:
      • 3 ביצים גדולות
      • 3 כפות גדושות דבש
      • 2 כפות גדושות חמאה מומסת (40 גר?)
      • 1 כוס סוכר (200 גר?)
      • 3 כוסות קמח (450 גר?)
      • 1 כפית סודה לשתייה
      • לקרם המלית:
      • 1/2 כוס ברנדי (לא חובה, רק לזירוז ריכוך הבצק, אפשר גם בלי)
      • 1500 גר? שמנת חמוצה לפחות 20% שומן ומעלה
      • (זו לא טעות – הכמות תספיק למלית של 6-7 שכבות)
      • 1 כוס סוכר
      • 1 כוס אגוזי מלך קלויים גרוסים
      • לרוטב טופי:
      • 50 גר? חמאה
      • 150 גר? סוכר
      • 170 גר? שמנת מתוקה

      אופן ההכנה

      • 1. לבצק: בקערת מיקסר עם בלון מקציפים ביצים וסוכר למסה תפוחה ובהירה.
      • 2. מערבבים את הדבש והחמאה המומסת ומזלפים לאט לתערובת הביצים.
      • 3. מוסיפים בהדרגה את הסודה ולאחר מכן את הקמח ולשים עם וו לישה עד לקבלת בצק חלק ונעים למגע.
      • 4. עוטפים בניילון נצמד ומצננים שעה במקרר.
      • 5. מרדדים היטב לעובי של 1/2 ס?מ ומחלקים את הבצק לחמש/ שש יריעות מלבניות בגודל 2813* (בתום האפיה לאחר יישור השוליים נגיע לגודל יריעה 2612* )
      • דוקרים קלות את הבצק בעזרת מזלג.
      • 6. אופים כ7-10- דקות במרכז התנור, עד להזהבה, ב- 220 מעלות סטטי (טורבו 170 מעלות!) יש להשגיח על הבצק בזמן האפייה ולא לאפות מדי
      • 7. מצננים כחצי שעה על רשת צינון.
      • 8. למלית: דוקרים קלות את יריעות הבצק בעזרת קיסם ומספיגים במעט ברנדי.
      • 9. בתוך קערה בינונית מערבבים את השמנת והסוכר היטב ומניחים במקרר לחצי שעה.
      • 10. מוסיפים את האגוזים לתערובת השמנת. מתחילים לבנות שכבות של בצק וקרם (יוצא כ-6-7 שכבות). משאירים שכבת בצק עליונה ללא קרם. מכניסים למקרר לצינון של שעתיים לפחות.
      • 11. לרוטב הטופי: בקלחת קטנה על אש בינונית ממיסים חמאה. מוסיפים סוכר ומבשלים יחד כשלוש דקות עד לקבלת מסה נוזלית אחידה ומבריקה.
      • 12. מסירים מן האש ומוסיפים שמנת. נעזרים במטרפה כדי לאחד את המרקמים.
      • 13. מחזירים לאש נמוכה ומבשלים עד להתחלה של רתיחה תוך ערבוב תמידי עם מטרפה.
      • 14. מסירים מהאש ומצננים חמש דקות.
      • 15 יוצקים על השכבה העליונה של העוגה. מפזרים מעל פירורים משאריות הבצק. מכניסים למקרר לצינון ללילה לפני הגשה.
      • המרות לפרווה:
      • -במקום חמאה כף גדושה שמן
      • -במקום שמנת חמוצה, שמנת צמחית מוקצפת לקרם
      • - במקום הטופי אפשר להכין קרמל יבש (חימום סוכר בלבד עד לצבע ענברי) ולזלף בעזרת מזלג שתי וערב בצורת רשת ולפזר מלמעלה עוד אגוזי מלך קלויים .

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -