וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פאי תפוחים עם גלידת דבש

קינוח חגיגי של השף אביב משה

מתכון מאת: אביב משה, מערכת וואלה

ראש השנה של אביב משה במסה. אפיק גבאי
ראש השנה של אביב משה במסה

מצרכים למתכון

  • ל-6 מנות:
  • בצק עלים
  • 4 תפוחים גרנד סמית מקולפים ומגולענים
  • סוכר
  • אבקת סוכר
  • לגלידה:
  • 1/2 ליטר שמנת מתוקה
  • 100 מ"ל חלב
  • 150 גרם דבש
  • 5 חלמונים
  • 1 מקל וניל

אופן ההכנה

  • 1. מחממים שמנת, חלב ומקל וניל, מערבבים דבש וחלמונים ויוצקים אותם תוך כדי טריפה לשמנת, מקררים ומעבירים למכונת גלידה.
  • 2. מרדדים את בצק העלים לדף דק, קורצים עיגול בקוטר 20 ס"מ.
  • 3. פורסים את התפוחים לפרוסות דקות ומסדרים בחפיפה על הבצק במעגל, מפזרים סוכר בשכבה אחידה על התפוחים ואופים בתנור בחום של כ-200 מעלות ל 20 דקות עד להשחמה.
  • 4. מצננים, מעל מפזרים אבקת סוכר ואופים עוד 5 דקות בחום עליון.
  • 5. חותכים למשולשים ומגישים עם כדור גלידה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully