פאי תפוחים עם גלידת דבש
קינוח חגיגי של השף אביב משה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 מנות:
- בצק עלים
- 4 תפוחים גרנד סמית מקולפים ומגולענים
- סוכר
- אבקת סוכר
- לגלידה:
- 1/2 ליטר שמנת מתוקה
- 100 מ"ל חלב
- 150 גרם דבש
- 5 חלמונים
- 1 מקל וניל
אופן ההכנה
- 1. מחממים שמנת, חלב ומקל וניל, מערבבים דבש וחלמונים ויוצקים אותם תוך כדי טריפה לשמנת, מקררים ומעבירים למכונת גלידה.
- 2. מרדדים את בצק העלים לדף דק, קורצים עיגול בקוטר 20 ס"מ.
- 3. פורסים את התפוחים לפרוסות דקות ומסדרים בחפיפה על הבצק במעגל, מפזרים סוכר בשכבה אחידה על התפוחים ואופים בתנור בחום של כ-200 מעלות ל 20 דקות עד להשחמה.
- 4. מצננים, מעל מפזרים אבקת סוכר ואופים עוד 5 דקות בחום עליון.
- 5. חותכים למשולשים ומגישים עם כדור גלידה.