וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגיות שיבולת שועל בסגנון אוסטרלי

מירב שיינר אופה עוגיות בהשראת השף קונדיטור האוסטרלי פייריק בויאר. התוצאה: עוגיות שיבולת שועל גאוניות בסגנון אנזאק הישר מהיבשת הרחוקה

מתכון מאת: מירב שיינר-דנצ'נקו, מערכת וואלה

עוגיות של מירב שיינר. צילום וסטיילינג: שרה ליברמן,
עוגיות של מירב שיינר/צילום וסטיילינג: שרה ליברמן

מצרכים למתכון

  • ל- 25 עוגיות:
  • 140 גר' קמח (כוס)
  • 110 גר' פתיתי שיבולת שועל (כוס)
  • 100 גר' קוקוס טחון
  • 115 גר' שקדים פרוסים
  • 120 גר' סוכר חום דחוס
  • גרידה מתפוז שלם
  • 130 גר' חמאה
  • 2 כפות (מדידה) גולדן סירופ
  • 2 כפות (מדידה) מים
  • 1/2 כפית (מדידה) סודה לשתיה

אופן ההכנה

  • 1. בקערה גדולה מערבבים היטב את הקמח, שיבולת שועל, קוקוס, שקדים, סוכר חום וגרידת התפוז.
  • 2. לתוך קלחת קטנה מכניסים את החמאה, גולדן סירופ והמים ומבשלים על אש בינונית עד שהחמאה נמסה כליל והתערובה חלקה ומבריקה. בשלב זה מוסיפים את הסודה לשתיה ומערבבים היטב.
  • 3. שופכים את תערובת הנוזלים על היבשים ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה הומוגנית.
  • 4. משתמשים בכפית ככלי מדידה בעזרתה נוטלים בכל פעם כמות שווה מן הבצק, מגלגלים לכדור ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפיה, במרחק רב האחד מהשני (5 ס"מ לפחות).
  • 5. אחרי שמסיימים לגלגל את כל הכדורים משטחים אותם עד עובי של ס"מ. אפשר עם כרית כף היד או שנעזרים בתחתית של כוס. אפשר לשטח עד עובי של 1 ס"מ.
  • 6. אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך 18 דקות עד לקבלת צבע זהוב עמוק.
  • 7. במידה ואתם אופים את שתי התבניות יחד יש במחצית הזמן להחליף ביניהם במיקום (עליון ותחתון) על מנת לאפשר אפיה שווה לכל העוגיות.
  • 8. בתום האפיה מוציאים מן התנור ומקררים על התבנית. לאלו שמעדיפים עוגיות רכות יותר, יש להעבירן לרשת צינון מיד בתום האפיה. אפשר לאחסן בכלי זכוכית אטום, במקום מוצל, עד כשבוע ימים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully