וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת תפוז בזיגוג מרמלדה וודקה

עוגת תפוזים בחושה ונהדרה שניתן להכיל בתוך שעה. מעל העוגה יוצקים שכבת זיגוג מבעבע של ריבה, וודקה ומים

מתכון מאת: פיליס גלזר, מערכת וואלה

פיליס גלזר ליום כיפור. נמרוד סונדרס
פיליס גלזר ליום כיפור

מצרכים למתכון

  • לעוגת שתי שכבות 22 ס"מ כ"א:
  • 3 כוסות קמח מלא (רצוי כזה שמצוין עליו 70% קמח מלא)
  • 1/2 1 כוסות סוכר חום (מהודק קלות לתוך כוס מדידה)
  • 2 כפיות אבקת סודה
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 1 כפיות של קליפת תפוז מגוררת
  • 2 כוסות מיץ תפוזים סחוט טרי
  • 2/3 כוסות שמן
  • 2 כפות חומץ תפוחי עץ
  • 1 כפית תמצית וניל אמיתית
  • לזיגוג:
  • 1/2 כוס ריבת תפוזים (מרמלדה) ללא תוספת סוכר
  • 3 כפות וודקה
  • 1-2 כפות מים

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים שתי תבניות עגולות בקורט 22 ס"מ בנייר אפיה ומשמנים קלות את הנייר.
  • 2. בקערה אחת מערבבים קמח, סוכר חום, מלח וסודה.
  • 3. בקערה שנייה מערבבים מיץ תפוזים, שמן, קליפת תפוז, חומץ ווניל. יוצקים לקערת החומרים היבשים ומערבבים עם מטרפת יד. יוצקים לתבניות ואופים כ-30-35 דקות.
  • 4. מצננים את העוגה כ-20 דקות בתבניות. משתמשים בסכין סביב הדפנות ע"מ לשחרר את העוגות ומניחים שכבה אחת על צלחת הגשה.
  • 5. להכנת הזיגוג, מערבבים את הריבה, הוודקה והמים בסיר קטן ומבשלים על אש בינונית כ-5 דקות, עד שהתערובת מבעבעת. בעזרת מברשת מורחים שכבה של זיגוג למעלה, מניחים את העוגה השנייה למעלה ויוצקים מעליהן את יתרת הזיגוג.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully