פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוגת תפוז בזיגוג מרמלדה וודקה

      עוגת תפוזים בחושה ונהדרה שניתן להכיל בתוך שעה. מעל העוגה יוצקים שכבת זיגוג מבעבע של ריבה, וודקה ומים

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      פיליס גלזר ליום כיפור (נמרוד סונדרס)
      פיליס גלזר ליום כיפור (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • לעוגת שתי שכבות 22 ס"מ כ"א:
      • 3 כוסות קמח מלא (רצוי כזה שמצוין עליו 70% קמח מלא)
      • 1/2 1 כוסות סוכר חום (מהודק קלות לתוך כוס מדידה)
      • 2 כפיות אבקת סודה
      • 1 כפית מלח
      • 1/2 1 כפיות של קליפת תפוז מגוררת
      • 2 כוסות מיץ תפוזים סחוט טרי
      • 2/3 כוסות שמן
      • 2 כפות חומץ תפוחי עץ
      • 1 כפית תמצית וניל אמיתית
      • לזיגוג:
      • 1/2 כוס ריבת תפוזים (מרמלדה) ללא תוספת סוכר
      • 3 כפות וודקה
      • 1-2 כפות מים

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים שתי תבניות עגולות בקורט 22 ס"מ בנייר אפיה ומשמנים קלות את הנייר.
      • 2. בקערה אחת מערבבים קמח, סוכר חום, מלח וסודה.
      • 3. בקערה שנייה מערבבים מיץ תפוזים, שמן, קליפת תפוז, חומץ ווניל. יוצקים לקערת החומרים היבשים ומערבבים עם מטרפת יד. יוצקים לתבניות ואופים כ-30-35 דקות.
      • 4. מצננים את העוגה כ-20 דקות בתבניות. משתמשים בסכין סביב הדפנות ע"מ לשחרר את העוגות ומניחים שכבה אחת על צלחת הגשה.
      • 5. להכנת הזיגוג, מערבבים את הריבה, הוודקה והמים בסיר קטן ומבשלים על אש בינונית כ-5 דקות, עד שהתערובת מבעבעת. בעזרת מברשת מורחים שכבה של זיגוג למעלה, מניחים את העוגה השנייה למעלה ויוצקים מעליהן את יתרת הזיגוג.

      עוד מתכוני עוגות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -