- 1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים שתי תבניות עגולות בקורט 22 ס"מ בנייר אפיה ומשמנים קלות את הנייר.
-
- 2. בקערה אחת מערבבים קמח, סוכר חום, מלח וסודה.
-
- 3. בקערה שנייה מערבבים מיץ תפוזים, שמן, קליפת תפוז, חומץ ווניל. יוצקים לקערת החומרים היבשים ומערבבים עם מטרפת יד. יוצקים לתבניות ואופים כ-30-35 דקות.
-
- 4. מצננים את העוגה כ-20 דקות בתבניות. משתמשים בסכין סביב הדפנות ע"מ לשחרר את העוגות ומניחים שכבה אחת על צלחת הגשה.
-
- 5. להכנת הזיגוג, מערבבים את הריבה, הוודקה והמים בסיר קטן ומבשלים על אש בינונית כ-5 דקות, עד שהתערובת מבעבעת. בעזרת מברשת מורחים שכבה של זיגוג למעלה, מניחים את העוגה השנייה למעלה ויוצקים מעליהן את יתרת הזיגוג.