תבשיל מנגולד וגמבה עם בורגול
פילאף צבעוני ומלא בטעמים, שהכי מהר להכין מבורגול דק שגרגריו מתרככים חיש קל. אם רוצים להפוך את התבשיל מנה טבעונית מוותרים על השמנת/יוגורט בהגשה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- צרור עלי מנגולד קצוצים מפרידים בין החלק הלבן לחלק הירוק
- 3 כפות שמן זית
- 1 בצל סגול קצוץ
- 2 שיני שום קצוצות
- 1/2 צ'ילי אדום קצוץ
- 1 גמבה חתוכה לקוביות
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
- 1 כפית זרעי כוסברה טחונים
- 1/2 1 כוסות בורגול דק
- להגשה:
- עגבניה חצויה או חצי לימון
- שמנת חמוצה, יוגורט או לאבנה
אופן ההכנה
- 1. מחממים מחבת רחבה עם שמן זית ומאדים את החלק הלבן של המנגולד עם בצל, שום וצ'ילי במשך 5 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם.
- 2. מוסיפים בורגול וגמבה, מתבלים ויוצקים כוס מים רותחים. מערבבים ובמידת הצורך מוסיפים עוד קצת מים. אם אוהבים מנגולד מבושל לגמרי אפשר לכסות לכמה דקות.
- 3. מוסיפים את עלי המנגולד כשהבורגול מתחיל להתרכך ומבשלים כ-2 דקות נוספות.
- 4. מגישים עם מיץ וזרעים של עגבניה ו/או מיץ לימון. מומלץ להוסיף יוגורט, לאבנה או שמנת חמוצה.