וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תבשיל מנגולד וגמבה עם בורגול

פילאף צבעוני ומלא בטעמים, שהכי מהר להכין מבורגול דק שגרגריו מתרככים חיש קל. אם רוצים להפוך את התבשיל מנה טבעונית מוותרים על השמנת/יוגורט בהגשה.

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה

עלי מנגולד ממולאים. נמרוד סונדרס
עלי מנגולד ממולאים

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • צרור עלי מנגולד קצוצים – מפרידים בין החלק הלבן לחלק הירוק
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל סגול קצוץ
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1/2 צ'ילי אדום קצוץ
  • 1 גמבה חתוכה לקוביות
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • 1 כפית זרעי כוסברה טחונים
  • 1/2 1 כוסות בורגול דק
  • להגשה:
  • עגבניה חצויה או חצי לימון
  • שמנת חמוצה, יוגורט או לאבנה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים מחבת רחבה עם שמן זית ומאדים את החלק הלבן של המנגולד עם בצל, שום וצ'ילי במשך 5 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם.
  • 2. מוסיפים בורגול וגמבה, מתבלים ויוצקים כוס מים רותחים. מערבבים ובמידת הצורך מוסיפים עוד קצת מים. אם אוהבים מנגולד מבושל לגמרי אפשר לכסות לכמה דקות.
  • 3. מוסיפים את עלי המנגולד כשהבורגול מתחיל להתרכך ומבשלים כ-2 דקות נוספות.
  • 4. מגישים עם מיץ וזרעים של עגבניה ו/או מיץ לימון. מומלץ להוסיף יוגורט, לאבנה או שמנת חמוצה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully