- 1. מכינים בצק פריך: בקערת המיקסר כשאליו מחובר וו הגיטרה / או במעבד מזון.
-
- 2. מניחים את אבקת הסוכר והקמח מערבבים קלות , מוסיפים את קוביות החמאה הקרה ומעבדים למרקם פרורי.
-
- 3. מוסיפים את החלמון ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד (לא לעבד יותר ), מרדדים את הבצק אל השיש המקומח מעט, צרים לצורה הרצויה. פוחסים ועוטפים בניילון נצמד. מקררים כשעתיים ויותר במקרר .
-
- 4. מרדדים את הבצק על משטח העבודה. מכניסים את הבצק לתבנית הפאי. חותכים ידנית. מחוררים את הבצק עם מזלג ומעבירים להקפאה כחצי שעה.
-
- 5. מעבירים מהמקפיא ישר לאפייה, בחום של 160-150 מעלות ל-10-12 דקות.
-
- 6. מכינים פטיסייר: מרתיחים בסיר חלב עם שתי כפות סוכר, ומביאים לסף רתיחה (כשבועות קטנות מצטברות מסביב לסיר).
-
- 7. בקערה נפרדת טורפים חלמונים עם יתרת הסוכר. מוסיפים את הקמח והקורנפלור לקערה וטורפים היטב.
-
- 8. כשהחלב מגיע לסף רתיחה מסירים מהאש ומוסיפים לתערובת הביצים בזרזיף דק ועדין.
-
- 9. מחזירים לסיר וטורפים מבלי להסיר מהאש. מיד כשמתחיל בעבוע מורידים מהאש.
-
- 10. מעבירים לקערה ומוסיפים ממרח קלאסי . עוטפים בניילון נצמד ממש על הקרם כדי שלא יישאר אוויר. מקררים כחצי שעה לפחות.
-
- 11. אל תוך הקלתיות הקרות מזלפים את הקרם. מסדרים מעל את הפירות ומגישים.
-
- מדריך האפייה: טארטלט עם קרם פטיסייר.