פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מיני קישים עם סלמון מעושן

      אין ארוחת בוקר עשירה יותר, מכזו עם סלסילת קישים, המוגשת אל השולחן. וכשמתוך הקישים בוקעים טעמים נפלאים של סלמון מעושן וגבינת שמנת, אפשר לעצום את העיניים ולדמיין את פריז.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      בצק פריך קיטשן מרקט (ראובן קסטרו)
      בצק פריך קיטשן מרקט (ראובן קסטרו)

      מצרכים

      • ל-12 מיני קישים:
      • לבצק:
      • 300 גרם קמח לבן
      • 150 גרם חמאה קרה קוביות
      • 1 ביצה
      • חצי כפית חומץ לבן
      • 1 כפית מלח
      • 2 כפות מים קרים
      • 30 גרם אבקת סוכר
      • למילוי:
      • 250 גרם גבינת שמנת
      • חופן עירית קצוצה
      • גרידת לימון מלימון אחד
      • מלח
      • בצל כבוש
      • 100 מ"ל חומץ יין אדום
      • 50 גרם סוכר לבן
      • 1 בצל אדום פרוס דק במיוחד
      • 150 גרם סלמון מעושן באיכות טובה

      אופן ההכנה

      • 1. שמים את כל המרכיבים במעבד מזון וטוחנים עד קבלת בצק מפורר (חשוב לא לטחון יותר מידי על מנת שלא לחמם את הבצק).
      • 2. מוציאים ומאחדים את המסה עם הידיים לבצק אחיד.
      • 3. משטחים מעט את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר ל-30 דקות לפני השימוש.
      • 4. מרדדים את הבצק לעובי של כ-3 מ"מ, קורצים לעיגולים לפי גודל תבנית המיני קישים (קורצים כס"מ יותר גדול מקוטר התבנית כדי שיהיה מקום לשולי הקיש).
      • 5. מחוררים מעט עם מזלג את תחתית הקיש, מניחים על הבצק נייר אפיה ומניחים משקולת (אורז או קטניות קטנות על מנת שהבצק לא יתפח).
      • 6. אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות במשך 15 דקות או עד קבלת צבע זהוב. מניחים להתקרר.
      • 7. למלית: מערבבים בקערה את גבינת השמנת, העירית, גרידת הלימון ומעט מלח לפי הטעם. מעבירים לשק זילוף.
      • 8. לבצל: מרתיחים את החומץ והסוכר יחד ושופכים על הבצל הפרוס. מכסים ומצננים.
      • 9. מרכיבים את המנה: על הקיש האפוי מזלפים ממילוי הגבינה, מניחים פרוסת סלמון מעושן, על הסלמון מניחים מעט מהבצל הכבוש ומקשטים עם עירית.

      עוד מתכוני דגים ומאכלי ים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -