- 1. שמים את כל המרכיבים במעבד מזון וטוחנים עד קבלת בצק מפורר (חשוב לא לטחון יותר מידי על מנת שלא לחמם את הבצק).
-
- 2. מוציאים ומאחדים את המסה עם הידיים לבצק אחיד.
-
- 3. משטחים מעט את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר ל-30 דקות לפני השימוש.
-
- 4. מרדדים את הבצק לעובי של כ-3 מ"מ, קורצים לעיגולים לפי גודל תבנית המיני קישים (קורצים כס"מ יותר גדול מקוטר התבנית כדי שיהיה מקום לשולי הקיש).
-
- 5. מחוררים מעט עם מזלג את תחתית הקיש, מניחים על הבצק נייר אפיה ומניחים משקולת (אורז או קטניות קטנות על מנת שהבצק לא יתפח).
-
- 6. אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות במשך 15 דקות או עד קבלת צבע זהוב. מניחים להתקרר.
-
- 7. למלית: מערבבים בקערה את גבינת השמנת, העירית, גרידת הלימון ומעט מלח לפי הטעם. מעבירים לשק זילוף.
-
- 8. לבצל: מרתיחים את החומץ והסוכר יחד ושופכים על הבצל הפרוס. מכסים ומצננים.
-
- 9. מרכיבים את המנה: על הקיש האפוי מזלפים ממילוי הגבינה, מניחים פרוסת סלמון מעושן, על הסלמון מניחים מעט מהבצל הכבוש ומקשטים עם עירית.