וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פסטה בוקטיני עם ארטישוק

השף יוגב ירוס ממסעדת ליטל איטלי מתקתק מנת פסטה צבעונית ופיקנטית שמתאימה לכל ארוחה.

מתכון מאת: יוגב רוס, מערכת וואלה

צילום בימוי ועריכה: בבושקה הפקות

מצרכים למתכון

  • למנה זוגית:
  • חופן פסטה בוקטיני (ניתן פסטה ארוכה אחרת)
  • 10 יחידות ארטישוק ירושלמי, קלופים, שטופים ומיובשים (אם אין בעונה אפשר להחליף בארטישוק איטלקי משומר)
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/3 כוס עגבניות שרי צהובות- חצויות
  • 1/3 כוס עגבניות שרי מנומרות- חצויות
  • 1/3 כוס עגבניות שרי- חצויות
  • 3 שיני שום- פרוסים דק ככל האפשר
  • 1/4 כוס זיתי קלמטה- קצוצים גס
  • 2 כפות צלפים קצוצים גס
  • 10 פרוסות דקיקות של פלפל ירוק חריף
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה גס
  • 10 ענפי תימין
  • מלח שולחן/ מלח ים גס/ פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  • 1. אופים את הארטישוק הירושלמי ( אם משתמשים בארטישוק משומר מדלגים על השלב הזה) מערבבים את הארטישוקים עם 4 כפות שמן זית, מעט מלח ים גס, ופלפל שחור מסדרים בתבנית אפייה ומניחים מעל את ענפי התימין, מכסים בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש ל- 170, למשך כ- 40 דקות. מסירים את נייר הכסף, מגבירים את חום התנור ל- 200 ואופים למשך כ- 10 דקות נוספות, עד שהם מושחמים ורכים, מוציאים מהתנור ומצננים היטב.
  • 2. מבשלים פסטה: מרתיחים מים בסיר גדול, ממליחים את המים ומבשלים את הפסטה לפי הוראות יצרן לדרגת אל דנטה.
  • 3. מכינים רוטב: מחממים במחבת שמן זית, מוסיפים שום פרוס, פלפל חריף ירוק ואדום.
  • 4. שמים במחבת את השמן, שום, פלפל חריף ומעט פלפל שחור, מחממים הכל יחד על להבה בינונית כעבור כדקה וחצי, מוסיפים את העגבניות ונותנים להן להתקרמל.
  • 5. מוסיפים זיתים וצלפים, מטגנים הכל יחד כשתי דקות נוספות. מנענעים את המחבת ולאחר מכן מקפיצים.
  • 6. מסננים את הפסטה מהמים ויוצקים מיד למחבת . מקפיצים הכל יחד וממליחים לפי הצורך.
  • 7. מוסיפים את הפטרוזיליה, מערבבים פעם נוספת ויוצקים לצלחות הגשה. מטפטפים מעל מעט שמן זית ומגישים מיד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully