- 1. אופים את הארטישוק הירושלמי ( אם משתמשים בארטישוק משומר מדלגים על השלב הזה) מערבבים את הארטישוקים עם 4 כפות שמן זית, מעט מלח ים גס, ופלפל שחור מסדרים בתבנית אפייה ומניחים מעל את ענפי התימין, מכסים בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש ל- 170, למשך כ- 40 דקות. מסירים את נייר הכסף, מגבירים את חום התנור ל- 200 ואופים למשך כ- 10 דקות נוספות, עד שהם מושחמים ורכים, מוציאים מהתנור ומצננים היטב.
-
- 2. מבשלים פסטה: מרתיחים מים בסיר גדול, ממליחים את המים ומבשלים את הפסטה לפי הוראות יצרן לדרגת אל דנטה.
-
- 3. מכינים רוטב: מחממים במחבת שמן זית, מוסיפים שום פרוס, פלפל חריף ירוק ואדום.
-
- 4. שמים במחבת את השמן, שום, פלפל חריף ומעט פלפל שחור, מחממים הכל יחד על להבה בינונית כעבור כדקה וחצי, מוסיפים את העגבניות ונותנים להן להתקרמל.
-
- 5. מוסיפים זיתים וצלפים, מטגנים הכל יחד כשתי דקות נוספות. מנענעים את המחבת ולאחר מכן מקפיצים.
-
- 6. מסננים את הפסטה מהמים ויוצקים מיד למחבת . מקפיצים הכל יחד וממליחים לפי הצורך.
-
- 7. מוסיפים את הפטרוזיליה, מערבבים פעם נוספת ויוצקים לצלחות הגשה. מטפטפים מעל מעט שמן זית ומגישים מיד.