פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      ברוקולו פיטה

      מות סבתו היווניה של ידידה הקונדיטור, הוליד את מתכון המחווה לפשטידה בלקנית - בצק פילו במילוי ברוקולי וגבינות, שהוא נשיקת געגוע לסבתא יווניה.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      פשטידת פילו ברוקולי יוונית (אפיק גבאי)
      פשטידת פילו ברוקולי יוונית (אפיק גבאי)

      מצרכים

      • ל-8 סועדים:
      • 2 בצלים בינוניים
      • 2 כפות שמן לטיגון
      • 2 שיני שום כתושות
      • 400 גר' ברוקולי חלוט וקצוץ גס
      • 300 גר' גבינת כבשים ערבית מגוררת
      • 100 גר' גבינה צהובה מגוררת
      • 3 ביצים גדולות
      • 250 גר' שמנת לבישול (חבילה)
      • 30 גר' קמח (3 כפות)
      • פלפל שחור גרוס
      • 1/2 חבילת בצק פילו שהופשר במקרר לפחות ארבע שעות לפני תחילת העבודה
      • 100 גר' חמאה מומסת
      • להגשה:
      • סלט ירקות טרי, יוגורט וזיתים חריפים

      אופן ההכנה

      • 1. מטגנים את הבצל לגוון ענברי, מוסיפים את השום הכתוש ומסירים מהאש.
      • 2. בקערה גדולה מקציפים ביצים ושמנת. מוסיפים את הקמח בהדרגה.
      • 3. מוסיפים לבלילה את הברוקולי והגבינות ומערבבים היטב.
      • 4. מתחילים לערום דפי פילו על בסיס התבנית: מורחים צמד דפים בחמאה מומסת ומניחים. מעליהם מניחים עוד צמד משוח בחמאה וכך סה"כ חמש פעמים, עד שמתקבלים עשרה דפי פילו משומנים בתחתית התבנית.
      • 5. יוצקים את הבלילה מעל שכבות הפילו ומשטחים באופן שווה.
      • 6. מעל הבלילה מניחים עשרה צמדים של דפי פילו משומנים בחמאה באותו האופן כמו בתחתית (חשוב למשוח בחמאה את הדף האחרון).
      • 7. מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו ואופים במשך 45 דקות.
      • 8. מוציאים מהתנור בתום האפייה ומצננים על רשת או על תחתית מחוררת (חשוב לא לצנן על פני משטח אטום על מנת שלא ילכדו אדים. המטרה לשמור על פריכות הבצק מלמעלה ומלמטה).
      • 9. לאחר שהמאפה התקרר כליל עוטפים בנייר אלומיניום, דוקרים באמצע עם קיסם ומניחים למנוחה במקרר ללילה.
      • 10. חותכים את הפשטידה לריבועים ומגישים חם או קר עם סלט ירקות טרי, יוגורט וזיתים חריפים.
      • 11. לחיי כל אלו שעל אף שהם כבר אינם איתנו עוד, אהבתם לנצח תהיה שרויה בחיינו!

      עוד מתכוני פשטידות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -