מתכונים חמים

ברוקולו פיטה

מות סבתו היווניה של ידידה הקונדיטור, הוליד את מתכון המחווה לפשטידה בלקנית - בצק פילו במילוי ברוקולי וגבינות, שהוא נשיקת געגוע לסבתא יווניה.

מתכון מאת: מירב שיינר-דנצ'נקו, מערכת וואלה!
  • דרגת קושי בינונית

פשטידת פילו ברוקולי יוונית (צילום: אפיק גבאי)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-8 סועדים:
  • 2 בצלים בינוניים
  • 2 כפות שמן לטיגון
  • 2 שיני שום כתושות
  • 400 גר' ברוקולי חלוט וקצוץ גס
  • 300 גר' גבינת כבשים ערבית מגוררת
  • 100 גר' גבינה צהובה מגוררת
  • 3 ביצים גדולות
  • 250 גר' שמנת לבישול (חבילה)
  • 30 גר' קמח (3 כפות)
  • פלפל שחור גרוס
  • 1/2 חבילת בצק פילו שהופשר במקרר לפחות ארבע שעות לפני תחילת העבודה
  • 100 גר' חמאה מומסת
  • להגשה:
  • סלט ירקות טרי, יוגורט וזיתים חריפים
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מטגנים את הבצל לגוון ענברי, מוסיפים את השום הכתוש ומסירים מהאש.
  • 2. בקערה גדולה מקציפים ביצים ושמנת. מוסיפים את הקמח בהדרגה.
  • 3. מוסיפים לבלילה את הברוקולי והגבינות ומערבבים היטב.
  • 4. מתחילים לערום דפי פילו על בסיס התבנית: מורחים צמד דפים בחמאה מומסת ומניחים. מעליהם מניחים עוד צמד משוח בחמאה וכך סה"כ חמש פעמים, עד שמתקבלים עשרה דפי פילו משומנים בתחתית התבנית.
  • 5. יוצקים את הבלילה מעל שכבות הפילו ומשטחים באופן שווה.
  • 6. מעל הבלילה מניחים עשרה צמדים של דפי פילו משומנים בחמאה באותו האופן כמו בתחתית (חשוב למשוח בחמאה את הדף האחרון).
  • 7. מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו ואופים במשך 45 דקות.
  • 8. מוציאים מהתנור בתום האפייה ומצננים על רשת או על תחתית מחוררת (חשוב לא לצנן על פני משטח אטום על מנת שלא ילכדו אדים. המטרה לשמור על פריכות הבצק מלמעלה ומלמטה).
  • 9. לאחר שהמאפה התקרר כליל עוטפים בנייר אלומיניום, דוקרים באמצע עם קיסם ומניחים למנוחה במקרר ללילה.
  • 10. חותכים את הפשטידה לריבועים ומגישים חם או קר עם סלט ירקות טרי, יוגורט וזיתים חריפים.
  • 11. לחיי כל אלו שעל אף שהם כבר אינם איתנו עוד, אהבתם לנצח תהיה שרויה בחיינו!

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully